Protestul magistratilor, in presa internationala. Romania prezinta o imagine de cosmar: „Victimele pedofililor trebuie sa-si intalneasca atacatorii”

news

Washington Post, cea mai influenta publicatie din SUA, si Euronews au difuzat informatii despre protestul de luni al judecatorilor si procurorilor.

Washington Post scrie ca sute de judecatori si procurori au dorit sa isi arate opozitia fata de modificarile legislative, mentionand ca oamenii le-au oferit flori la Cluj. Publicatia prezinta cateva dintre propunerile care ii nemultumesc pe magistrati, prezentand un exemplu in care victimele pedofiliei sunt obligate sa apara in fata agresorilor. Se mentioneaza si ca 1.200 de dosare de cazuri de trafic de droguri ar urma sa fie blocate daca amendamentele sunt aprobate.

„Presedintele Iohannis, un adversar al acestor amendamente, le poate trimite inapoi in Parlament”, mentioneaza publicatia americana.

Euronews prezinta o inregistrare video a protestului si reda declaratia unui judecator privind impactul modificarilor pe care PSD si ALDE intentioneaza sa le faca.

„Chiar daca Comisia Europeana si-a exprimat de numeroase ori ingrijorarea fata de schimbari, chiar daca mii de oameni au protestat impotriva acestora, se pare ca nu mai este nimic de facut”, a declarat judecatorul Dragos Calin pentru Euronews.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: