„Proxenetism si crima organizata”. Ce au cautat Firea si Ciolacu la Piata „16 Februarie” din Bucuresti. Clotilde Armand: „Ce nu spun ticalosii acestia”

politica

Firea la piata

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reactioneaza cu duritate dupa ce Gabriela Firea si Marcel Ciolacu au vizitat Piata „16 Februarie”, de unde au lansat acuzatii la adresa ei. Piata ar fi controlata de indivizi dubiosi apropiati de PSD care au dosare pentru proxenetism si crima organizata.

„A iesit Marcel Ciolacu in oras si iar s-a murdarit la gura cu minciuni despre mine. Eu v-am spus ca Marcel nu rateaza nicio ocazie sa se faca de ras. A luat-o si pe zana azilelor groazei din Voluntari cu el. Ceea ce nu spun ticalosii acestia este asta:

Timp de 25 de ani, Piata „16 Februarie” din Bucuresti a fost captiva in mainile clientelei PSD si PNL de la Sectorul 1. Totul s-a facut in baza unor contracte dubioase de asociere/ cesiune, iar beneficiarul direct al acestora a fost un afacerist trimis in judecata intr-un dosar de proxenetism si crima organizata. In loc de o piata civilizata, intreaga zona a fost transformata timp de mai bine de doua decenii intr-un mare butic insalubru, iar singura preocupare a administratorului a fost sa-i jecmaneasca pe micii comercianti de la care colecta taxe.

Totul s-a facut ilegal acolo si in dispretul legii, nu aveau avize de la DSV, de la ISC, au fost ridicate constructii fara autorizatii pe domeniul public etc. Cu un tupeu de nemaivazut, astazi toata conducerea PSD, in frunte cu Marcel Ciolacu si Gabriela Firea, l-a vizitat pe beneficiarul combinatiilor de partid de la Piata 16 Februarie”, a transmis Armand.

Ionel Stoica, purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 1, a venit cu mai multe detalii.

„O sa va explic indata de ce aceasta graba. Contractul de concesiune expira pe 4 august 2024. In aceasta primavara am notificat cei 200 de comercianti ca vom prelua in administrare piata pentru a o moderniza la standarde occidentale si sa nu mai plateasca taxele catre pusculita PSD. Aceasta notificare a fost cea care a produs panica pentru sponsorii de partid din Piata 16 Februarie, care i-au chemat in ajutor pe Marcel Ciolacu si Gabriela Firea. In luna august vom face curatenie aici si vom redeschide piata pentru toti locuitorii din Sectorul 1.

Ceva frumos, din spatele vizitei pe care Gabriela Firea si Marcel Ciolacu au facut-o la Piata Agroalimentara 16 Februarie. Ceva ce nu o sa vedeti la televizor. Sa va spun povestea a doua personaje cotroversate pe care le-am vazut in fotografiile facute de Octav Ganea/ @Inquam Photos si care i-au insotit pe Gabriela Firea si Marcel Ciolacu.

Primul este afaceristul Nicu Cristescu, tipul cu mustata si ochelari de soare (ploua afara!). A fost actionar la Rapid si este trimis in judecata intr-un dosar de proxenetism si crima organizata in care sunt implicati mai multi membri ai clanului Gemenilor.

Foarte bun amic cu gasca de Diamant, in perioada 2016-2020 intra in Primaria Sectorului 1 ca la el acasa. PNL si PSD i-au concesionat piata inca din 1999, iar in luna august 2024 trebuie sa elibereze locul, intreaga zona urmeaza sa intre intr-un amplu program de modernizare. Este un pic disperat de aceasta situatie, asa ca a apelat la amicii din politica sa opreasca acest lucru. Numai nenorociri!

Al doilea, tipul incruntat, este Cosmin- Marius Fodoroiu- fost cosilier local PSD, fost sef al Directiei de Investitii din Primaria Sectorului 1 si fost consilier la SGG in guvernarea Marcel Ciolacu- Nicolae Ciuca. Este unul dintre oamenii pe care Marian Vanghelie (Almanahe controla de facto achizitiile si investitiile aici) i-a promovat la Sectorul 1 in perioada mandatului lui Dan Tudorache. Cosmin- Marius Fodoroiu este pus sub acuzare de procurorii DNA in mega-ancheta Romprest pentru complicitate la inselaciune.

Cumnatul lui este Cristian Tudose, in prezent consilier local PSD, care candideaza acum pe un loc eligibil pentru un post de consilier local pe listele PSD-PNL, cel care mi-a facut mie mai multe plangeri disciplinare si penale, toate clasate”, a scris Stoica pe Facebook.

„Piata 16 Februarie este o emblema pentru Bucuresti. Sunt bucuresteni care vin din alte colturi ale orasului sa se aprovizioneze de la producatorii care vand de ani de zile acolo. Insa, aceasta piata a fost total abandonata in ultimii patru ani. De altfel, toate cele 10 piete din Sectorul 1 sunt nerenovate, unele parasite sau total nefolosite.

Nu exista nicio piata volanta sau vreun targ pentru producatori care sa fie sustinut de primaria de sector. Trebuie urmat si in Sectorul 1 modelele de succes pe care le-au implementat colegii mei Robert Negoita, in sectorul 3, si Daniel Baluta, in sectorul 4”, s sustinut Firea dupa ce a vizitat piata alaturi de Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: