PSD a anulat in Parlament ordonanta Guvernului de desfiintare a institutului lui Iliescu si Gelu Voican Voiculescu

politica

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane, condus de Ion Iliescu si din care mai fac parte Gelu Voican Voiculescu si Petre Roman, a fost respinsa definitiv de Senat.

In favoarea respingerii ordonantei au votat 76 de senatori, 44 „impotriva” si 11 s-au abtinut.

Motivele pentru care Guvernul si-a dorit desfiintarea Institutului Revolutiei Romane au fost legate de faptul ca institutia nu a avut relevanta stiintifica, fiind considerata o „platforma politica”.

„Avand in vedere ca activitatea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, de la infiintarea sa pana in prezent, s-a dovedit irelevanta in raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat prin intermediul transferurilor realizate din bugetul Senatului Romaniei.

In conditiile in care, inca de la constituirea sa, prin Legea nr. 556 din 7 decembrie 2004, institutia a reprezentat o platforma politica iar in pofida enuntarii veniturilor proprii ca sursa de finante, inca de la inceput activitatea institutiei a fost finantata de la bugetul de stat aproape in totalitate”, arata Guvernul.

Mai mult despre:

Comentarii: