Categories: politica

PSD a declansat contraatacul. Toti pentru Dragnea: „Este RUSINOS, o aberatie si un nonsens”

Liderii PSD se mobilizeaza pentru a-l sustine pe Liviu Dragnea, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare. 

Senatorul PSD SErban Nicolae se arata revoltat de decizia justitiei, sustinand ca sentina este o „aberatie” si un „nonsens”.

„Intreg procesul acesta este o rusine! El n-ar fi trebuit sa existe – nu exista fapta penala. Eu in America am participat la actiuni politice de stimulare a prezentei la vot, de crestere a constientizarii in randurile electoratului, ca trebuie sa iasa si sa mearga la vot. Am impartit pliante prin care indemnam lumea sa mearga la vot si am fost in campanie chiar cu actualul secretar de stat John Kerry, in orasul Boston, in anul 2000. Faceam exact ceea ce se cheama ‘visibility’ (vizibilitate – n.r.) si ‘awareness’ (constientizare – n.r.), adica plasam mesaje in spatiul public (si noi langa ele) si ii faceam pe oameni sa constientizeze ca trebuie sa mearga la vot, ca e o datorie cetateneasca. Si acum, acolo, in Statele Unite, votul este un drept, nu o obligatie.

Sigur ca exista obligatie in unele tari (de exemplu, recent, in Bulgaria s-a adoptat o lege prin care votul devine obligatoriu), dar indemnul de a scoate lumea la vot nu este o ilegalitate, mai ales ca n-ai de unde sa stii cum voteaza.

Poate unii dintre oamenii pe care Liviu Dragnea incerca sa-i scoata la vot votau pentru mentinerea lui Basescu in functia de presedinte. Deci asta este o aberatie juridica! Un asemenea proces – despre un pretins beneficiu al lui Dragnea sau al altui inculpat din dosar – este o aberatie si un nonsens.

Din punctul meu de vedere, se incheie inca o pagina rusinoasa din justitia romaneasca de tip Basescu. Acest proces nu avea de ce sa existe, nu era un proces penal, nu era un proces in sine, nu s-a produs niciun fel de vatamare valorilor ocrotite de lege pentru societatea romaneasca, la fel ca si la Adrian Nastase, la fel ca si in alte situatii de acest gen”, a declarat Serban Nicolae pentru psnews.ro.

Intrebat ce va face PSD-ul acum, pe termen scurt, Serban Nicolae a raspuns: „Alegeri pentru primari. Alegerile locale sunt singurul obiectiv politic in perioada urmatoare si orice alta discutie ar fi dovada de neseriozitate si de diletantism politic. In mai putin de doua saptamani, incepe campania electorala. In mai putin de 5 zile, se finalizeaza depunerea candidaturilor. Deci avem cu totul alte preocupari politice decat sa ne razboim in pseudo-razboaie interne”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

25 de minute ago

Cod galben de ploi torentiale pentru 14 judete. Temperaturile scad sub nivelul obisnuit al perioadei

ANM a transmis o noua avertizare de vreme rea. Potrivit meteorologilor, 14 judete sunt vizate…

32 de minute ago

Grecia: Inteligenta artificiala va ajuta la supravegherea plajelor pentru a descoperi posibila ocupare a spatiilor peste limita prevazuta de licenta

Guvernul grec face inca un pas in lupta impotriva „ocuparii” ilegale a plajelor cu sezlonguri…

20 de minute ago

Elvetia a castigat concursul Eurovision dupa o mare finala controversata, marcata de proteste si o descalificare. Castigatorul a spart trofeul in timpul ultimei interpretari

Reprezentantul Elvetiei a castigat editia cu numarul 68 a concursului Eurovision in urma unei competitii…

41 de minute ago

„Acest gest a facut istorie”: Ceasul oferit de Fidel Castro actritei italiene Gina Lollobrigida urmeaza sa fie scos la licitatie

A fost unul dintre cele mai neobisnuite interviuri: reporterul - fosta vedeta de film italiana…

O oră ago

Peste 300 de oameni au murit in Afganistan in urma inundatiilor. Autoritatile au declarat stare de urgenta

Peste 300 de oameni au murit in urma inundatiilor din mai multe provincii din Afganistan,…

2 ore ago