PSD a evacuat cu forta, cu ajutorul Politiei Locale, un cetatean indignat de hotiile din Sectorul 6. Asa arata „noul PSD”

politica

Uniunea Salvati Romania reclama comportamentul jignitor al primarului Gabriel Mutu fata de consilierii USR si modul abuziv in care Dragos Dragoteanu, membru USR Sector 6, a fost evacuat joi, de la sedinta Consiliului Local de catre Politia locala la ordinul primarului Sectorului 6.

„Consideram ca decizia este un abuz grosolan, o incercare de intimidare a membrilor si consilierilor USR Sector 6 avand in vedere ca potrivit legii, orice cetatean poate participa la sedintele de Consiliu”, afirma USR intr-un comunicat de presa.

Potrivit Legii 215/2001, Art. 43. – (1) Sedintele consiliului local sunt publice, cu exceptia cazurilor in care consilierii decid, cu majoritate de voturi, ca acestea sa se desfasoare cu usile inchise.

“Inca o marlanie a PSD prin vocea primarului Mutu. In sedinta de azi primarul a chemat politia locala ca sa dea afara un cetatean pentru ca acesta indraznise in sedinta de saptamana trecuta, pe 20 iunie, sa aiba o opinie contrara primarului. Si atunci si astazi membrul USR a fost dat afara. A fost pedepsit de doua ori pentru acelasi lucru desi nu este nicio reglementare care sa interzica de doua ori accesul unui cetatean in sala de sedinta. Primarul Mutu este frustrat pentru ca USR nu voteaza proiectul prin care sectorul va ramane cu mai putin spatiu verde. Atat primarul cat si toti consilierii au primit concluzia unui sondaj facut de USR printre locuitorii sectorului in care se arata ca acestia vor parc si nu complex comercial, asa cum vrea Mutu sa transforme pamanturile din Drumul Taberei. Acesta a si fost motivul pentru care toti consilierii USR au parasit azi sala de sedinta si s-au intors dupa ce primarul a incetat cu jignirile si ofensele la adresa consilierilor USR, potrivit caruia, noi nu stim nimic despre legalitate si nevoile oamenilor”, a declarat Mihai Danes, liderul consilierilor locali USR in Consiliul Local Sector 6 .

“Nici Primarul Mutu, nici presedintele de sedinta nu au stiut sa dea nicio explicatie cand l-am intrebat in ce temei a dat ordin sa-l scoata din sala. La fel si Politia locala, doar a executat un ordin. Au anticipat ei ca ar fi existat posibilitatea ca Dragos Dragoteanu sa tulbure sedinta”, a declarat si senatorul USR Cristian Ghica, prezent la sedinta Consiliului Local.

USR precizeaza ca pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 6 de astazi s-a aflat un proiect pe care il considera nociv pentru sector, respectiv proiectul de hotarare privind aprobarea “Studiului de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitii Complex Comercial ”Drumul Taberei 34 din Municipiul Bucuresti, str. Drumul Taberei nr. 34, sector 6”. Este vorba despre o fasie de spatiu verde de 1.200 mp pe care primarul vrea sa il transforme in complex comercial, insa locuitorii sectorului 6 il vor transformat in parc, potrivit unui sondaj realizat de consilierii locali USR Sector 6.

USR subliniaza ca proiectul a mai fost supus votului insa proiectul nu a trecut datorita voturilor consilierilor USR. Joi, proiectul a trecut cu votul consilierilor PSD, ALDE, PMP si a unui consilier local PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: