„PSD a intrat in anul mortii”. Un fost consilier prezidential explica asaltul lui Liviu Dragnea impotriva lui Tudorel Toader

analize

Liviu Dragnea versus Marian Ceausescu.

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, explica intr-o postare pe Facebook de ce PSD a decis sa declanseze in asalt cu toate fortele impotriva lui Tudorel Toader, care pana mai ieri a fost sustinut puternic si laudat de Liviu Dragnea.

„Naratiunea PSD in jurul ordonantei care a starnit revolta magistratilor arata ca partidul a intrat in anul mortii, dar arata ceva si despre viteazul si arogantul Tudorel.

Ce ne spun Iordache, Fifor si alti lideri de la varf este ca, intr-o noapte, s-a trezit Tudorel cu ideea sa dea Ordonanta, a scris textul, l-a bagat sub nasul lui Dancila si ea a semnat. Ati inteles, nu? Partidul n-a stiut nimic, Dragnea, nimic, Dancila, nimic. Pur si simplu s-au trezit cu Ordonanta in M.O. Viorica a vazut magistrati in strada, s-a cutremurat si i-a chemat la „discutii”, dupa care partidul, vezi Doamne, tras pe sfoara, l-a chemat la ordine pe Tudorel si l-a pus sa modifice actul initial. Plus mustruluiala de rigoare – Toader a destabilizat sistemul, a intinat idealurile justitiei independente, nu s-a consultat cu magistratii etc.

Pentru oamenii sanatosi la minte sau cat de cat informati despre traseul unui asemenea act normativ, povestea e o gogorita de la cap la coada. Un minim de vigilenta te obliga sa chestionezi plauzibilitatea desfasurarii insinuate de PSD, ca sa nu zic ca e o gogoasa ieftina, de care ar trebui sa razi in hohote.

Acum, mutati un pic reflectorul pe tapul ispasitor. El stie exact succesiunea intamplarilor si n-are decat replici slabe si aluzive de genul: ‘Guvernul da OUG, nu ministrul justitiei’. Un fel de potaie lovita peste bot care maraie scuze ca si-a inoportunat stapanul. Marele Tudorel, omul ca piatra, profesorul universitar, expertul international, nu poate reactiona in fata acestei scenete decat cu niste schelalaieli ascutite.

Dar ne intoarcem la PSD. Cui se adreseaza? Pentru cine spune partidul povestea? Pentru alegatorii lor? Sa fim seriosi, alegatorii lor i-au infierat deja pe magistratii iesiti in strada, oricum nu ii doare de independenta justitiei si, la urma urmelor, daca partidul le-ar zice ca de maine se desfiinteaza profesiile din magistratura, majoritatea lor ar aplauda multumiti.

Asadar, audienta nu poate fi decat tagma magistratilor, vizibil ostilizati (majoritar, se pare) de incercarile repetate ale PSD de a pune saua pe ei. Dar cum sa spui o asa gogomanie unora cu studii superioare, care inteleg mai bine decat omul simplu si cum se coace o Ordonanta si ca e total exclus ca micutul Tudorel sa fi facut totul de capul lui?”, a scris Sebastian Lazaroiu pe Facebook.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat miercuri ca in partid exista o stare de nemultumire cu privire la Tudorel Toader si ca va exista o discutie legat de aceasta situatie in coalitie, dupa revenirea premierului Viorica Dancila. El a sugerat ca este extrem de nemultumit ca Toader nu a pus in aplicare deciziile CEX al PSD. Este vorba despre ordonanta pe justitie privind anularea sentintelor date de completurile de cinci judecatori.

„Am luat decizia sa dam sansa opozitiei sa arate ca au suficiente voturi ca sa isi treaca motiunea. PSD nu isi regleaza problemele cu mana Opozitie. PSD nu putea vota o motiune plina e minciuni. La o data ulterioara se va discuta de motiune, dar trebuie sa avem o discutie impreuna cu premierul si Tudorel Toader. Exista o stare de nemultumire pe care nu avem de gand sa o ascundem pe care o vom rezolva saptamana viitoare intr-un fel sau altul”, a spus Liviu Dragnea.

Intrebat care sunt nemultumirile cu privire la Tudorel Toader, Dragnea la raspuns: „Ati vazut in spatiul public, ati vazut colegi la televiziuni, cum ar fi Florin Iordache. Asa am convenit cu domnul Calin Popescu Tariceanu sa discutam si cu doamnaa Dancila ori vineri, ori luni, si cu dl Toader. Dupa care o sa vem noi o discutie in PSD. Au fost lucruri contradictorii, sunt niste decizii luate in CEx care trebuie limpezite”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: