PSD a pustiit tot in urma. Orban si Citu, intalnire la Cotroceni cu presedintele Iohannis

politica

Presedintele Klaus Iohannis are joi o intalnire la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, dar si cu ministrul de Finante, Florin Citu, si cu cel de Externe, Bogdan Aurescu, potrivit unor surse politice.

Intalnirea are loc incepand cu ora 11,00.

Seful statului a participat marti la preluarea mandatelor de ministri de catre Bogdan Aurescu – la Externe, Marcel Vela – la Interne, Nicolae Ciuca – la Aparare si Catalin Predoiu – la Justitie. Miercuri, el a participat la prima sedinta de Guvern.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat joi ca deficitul la Fondul National Unic de Sanatate este, la noua luni, de trei miliarde de lei.

„Cea mai descurajanta veste este cea legata de finantare si nu vrem sa speriem pe nimeni, dar deficitul la Fondul National Unic de Sanatate este, la noua luni, de trei miliarde de lei si prima provocare a mandatului domnului Victor Costache va fi sa asigure servicii de calitate in acest context financiar extrem de dificil. Apoi evident ca problemele nerezolvate de ani de zile trebuie sa primeasca rezolvari si sunt convinsa ca aceste rezolvari vor fi temeinice si vor crea in timp un sistem predictiv si de calitate”, a afirmat Raluca Turcan, care a participat la preluarea mandatului de ministru al Sanatatii de catre Victor Costache, informeaza Agerpres.

Potrivit vicepremierului, increderea romanilor in sistemul de sanatate este „la cele mai mici cote din ultimii 30 de ani”.

„Cred ca este foarte important pentru opinia publica ca, in cel mai scurt timp, sa avem si o evaluare cu privire la situatia pe care a lasat-o in urma guvernul trecut. Sunt atatea probleme cu care se confrunta sistemul de sanatate in Romania incat increderea in sistemul public de sanatate a ajuns la cele mai mici cote din ultimii 30 de ani. Cred ca oamenii trebuie sa stie exact ce s-a gasit la acest minister, ce proiecte ratate au fost, ce risipe au existat in acest domeniu care a beneficiat de o crestere a veniturilor alocate, dar, din nefericire, de o scadere a calitatii si de foarte multe probleme care il greveaza”, a spus Raluca Turcan.

In opinia sa, va trebui imbunatatit managementul structurilor spitalicesti, va trebui pus un accent mai mare pe preventie, iar medicina de familie sa fie „debirocratizata”.

Si ea a subliniat ca o prioritate pentru acest domeniu raman proiectele spitalelor regionale.

„Sa imbunatatim managementul structurilor spitalicesti, sa demaram asa cum asteapta o lume intreaga proiectele spitalelor regionale, sa punem mai mare accent pe preventie si sa debirocratizam medicina de familie astfel incat sa primeasca o importanta tot mai mare, sa sprijinim dezvoltarea medicinei scolare, conditie obligatorie pentru cresterea calitatii si in sistemul de educatie si in sistemul de sanatate”, a precizat vicepremierul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: