PSD a uitat repede. Guvernul Grindeanu: 22 de ministri si 130 de secretari de stat. Guvernul Citu (3 partide): 18 ministri si 80 de secretari de stat

politica

PSD continua sa atace violent partidele de drapta care in aceste zile negociaza formatrea guvernului, insa a uitat cu ce formula guvernamentala a venit dupa ce a castigat alegerile in decembrie 2016. Guvernul Grindeanu a fost cel mai umflat cabinet din perioada post-decembrista.

„Primul guvern format de PSD dupa alegerile din 2016 avea 22 de ministri (doi dintre ei avand rang de vicepremieri) si 4 ministri delegati.

Guvernul Citu va avea 18 portofolii si doi vicepremieri.

Numarul secretarilor de stat din vremea lui Grindeanu e incert. In ianuarie 2018, cand Dancila a preluat guvernul, erau 130.

Guvernul Citu va avea 80 de secretari de stat.

Notez cifrele pentru a-i ajuta pe ‘analistii’ care s-au napustit asupra unui guvern care nici macar n-a fost investit…”, arata Cristian Preda intr-o postare pe Facebook.

Fostul premier PSD, Sorin Grindeanu, s-a grabit sa atace virulent cele trei partide de dreapta imediat dupa ce au inceput negocierile.

„Opriti-va, este prea mult! Romanii nu mai pot suporta acest circ sinistru pe care-l jucati fara rusine! Romania nu-si mai poate permite la nesfarsit aceasta alba-neagra in care Orban si Citu sunt fetele aceluiasi cartofor politic, dispus sa joace poker cu vietile a mii de romani!”, a spus Grindeanu, miercuri.

Duminica, PSD a vorbit despre „ciolan” intr-o postare legata de negocieri.

„Pe modelul unui alt Ludovic celebru (dupa mine, potopul), Orban si-a negociat un scaun doar pentru el – sefia Camerei Deputatilor. In rest, a fost de acord cu nasterea Guvernului CDR 2.0, unde liberalii sunt de umplutura!

Barna si Ciolos conduc un Cabinet unde premierul este de paie, iar Romania trebuie sa-si puna centura de siguranta, fiindca pilotii dezastrului se aseaza la butoane!

Guvernul CDR 2.0 se anunta o reeditare a celei mai negre perioade din istoria post-decembrista a tarii: saracie, somaj, proteste sociale, austeritate si criza economica!

Liderii Dreptei isi ureaza #Ciolan implinit, lasand pentru restul romanilor #Covid nesfarsit!”, se anunta pe pagina oficiala de Facebook a PSD.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminica, inainte de inceperea unei noi runde de negocieri cu USR PLUS si UDMR, ca, in acest moment, este prioritara constituirea Camerelor Parlamentului, astfel incat sa se poata demara consultarile de la Cotroceni in vederea alcatuirii noului Guvern.

„Acum prioritara este constituirea Camerelor, astfel incat sa se poata demara consultarile de la Cotroceni declansate de presedintele Romaniei”, a afirmat Orban.

Intrebat daca este posibil ca noul Guvern sa fie votat si sa depuna juramantul saptamana viitoare, el a spus: „Cred ca daca exista bunavointa prevederile regulamentare permit, dar sa vedem cum se va aseza Parlamentul. In ceea ce ne priveste, ne vom face temele, vom munci pana vom avea gata programul de guvernare, lista Guvernului si toate celelalte, protocolul de coalitie si celelalte elemente de negociere. (…) Listele de ministri le vom stabili dupa finalizarea negocierilor”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: