PSD-ALDE, miscari in viteza si in forta in Parlament cu legile justitiei. Au refuzat sa solicite si opinia Comisiei de la Venetia. Reactie radicala a Opozitiei

politica

Comisia speciala care se ocupa de legile din domeniul justitiei a respins, prin vot, propunerile PNL de solicitare a unui punct de vedere al Comisiei de la Venetia pentru proiectul de modificare a legilor justitiei si de realizare a unui studiu de impact pentru acelasi proiect.

Propunerile au fost formulate de deputatul PNL Ioan Cupsa si au fost respinse cu 13 voturi „impotriva” si doar 6 „pentru”. PNL si USR au solicitat si amanarea cu o saptamana a dezbaterilor, propunere care a fost si ea respinsa. In urma respingerii acestor propuneri parlamentarii PNL si USR din comisie au vrut sa se retraga de la discutii, insa in urma unei consultari de cateva minute au decis sa ramana in sala.

Ulterior, parlamentarii PNL au parasit lucrarile Comisiei speciale pentru domeniul justitiei. „Nu vrem sa participam la un simulacru de dezbatere”, a afirmat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Presedintele comisiei, social-democratul Florin Iordache, a replicat ca liberalii nu au participat nici macar la dezbaterea vreunui articol.

Anterior si deputatul PMP Dorin Valeriu Badulescu a anuntat ca paraseste lucrarile comisiei.

Dupa plecarea liberalilor, membrii comisiei au votat ca programul de lucru sa fie pana la ora 19,00.

Miercuri are loc sedinta Comisiei speciale comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei. Este prima sedinta de cand plenul Parlamentului a decis ca aceasta comisie a preluat atributiile comisiilor juridice pe legile justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: