PSD amana Codul Fiscal. Satisfactie in PNL: „Coalitia se disociaza de heirupismul lui Victor Ponta”

politica

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul sedintei Coalitiei, ca PSD cere amanarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal si doreste o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel incat sa se ajunga la o decizie politica.

Propunerea este ca joi sa fie o intalnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politica in privinta Codului Fiscal, astfel incat acesta sa fie modificat in sesiunea parlamentara ordinara, a spus Liviu Dragnea, aratand ca practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinara.

„Propunerea noastra este ca in aceasta saptamana, posibil joi, sa avem o intalnire a liderilor partidelor politice ca, pe baza discutiilor tehnice, sa luam o decizie politica astfel in sesiunea normala (n.r. – parlamentara) sa luam o decizie in privinta Codului fiscal. Practic nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinara a Parlamentului”, a adaugat Dragnea.

Dragnea a mai explicat ca nu se poate lua o decizie pe acest subiect fara o discutie la nivel politic.

„A fost o intalnire tehnica in care au fost specialisti de la toate partidele, urmeaza sa se ia o decizie politica in cadrul tuturor partidelor. Nu putem lua o decizie politica astazi, este un subiect important”, a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

Este prima reuniune a liderilor Coalitiei, dupa revenirea din concediu a presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea. Referitor la discutiile tehnice dintre reprezentantii partidelor parlamentare, Liviu Dragnea a sustinut ca nu s-a ajuns la nicio solutie si ca reducerea TVA etapizat – la 20% de anul viitor si din 2017 la 19% – a fost doar o propunere a liberalilor. UNPR a agreat propunerea PNL de reducere a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, in timp ce ALDE sustine in continuare reducerea la 19%.

Gorghiu: „Remarc cu satisfactie ca, pentru prima data, coalitia se disociaza de heirupismul lui Victor Ponta”

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, pentru Agerpres, ca o discutie politica pe Codul fiscal este necesara, punctand ca pentru prima oara coalitia de guvernare se disociaza de „heirupismul” premierului Victor Ponta in ceea ce priveste masurile guvernamentale.

„Necesitatea unei discutii politice s-a demonstrat si prin faptul ca astazi comisiile parlamentare in care PSD are majoritatea au votat impotriva cererii de reexaminare a Codului fiscal, deci a intelegerii din urma intalnirii tehnice a partidelor. Cel mai probabil, acelasi lucru s-ar fi intamplat si in plen. Remarc cu satisfactie ca, pentru prima data, coalitia se disociaza de heirupismul lui Victor Ponta in ceea ce priveste masurile guvernamentale. Am incredere ca aceasta schimbare de atitudine este doar inceputul”, a afirmat Gorghiu.

Ea a reamintit ca, in urma cu o luna, a facut un apel catre partidele politice pentru o noua abordare a temelor mari, care privesc viitorul Romaniei.

„Am propus celorlalte forte politice sa iesim din logica electorala si sa adoptam, prin consens politic, decizii pe care nici unii sa nu le putem contesta a doua zi sau anul urmator. Este imbucurator faptul ca discutiile pe tema Codului fiscal urmeaza aceasta logica: am inceput cu intalnirea tehnica dintre partide si, asa cum este firesc, continuam cu discutia la nivel politic, cea care va genera consensul pe aceasta tema. Dezideratul de la care pornim: un Cod fiscal aplicabil cel putin 10 ani. Cu un asemenea obiectiv, acordul intre fortele politice este fundamental”, a spus liderul PNL.

In opinia ei, „pe masura ce fortele politice vor gasi o cale de discutie si pe celelalte subiecte de interes major, incepand cu salarizarea in sistemul bugetar, populismul prim-ministrului va fi izolat”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: