PSD amana din nou legea carantinei: “Trebuie consultare publica”

politica

O noua amanare provocata de PSD in legatura cu legea carantinei. Ciolacu a anuntat marti seara ca este nevoie si de consultare publica. O consultare publica a avut loc insa inainte ca legea sa fie adoptata in Camera Deputatilor.

”Am vorbit chiar si acum cu domnul Robert Cazanciuc, care urmeaza sa iasa sa spuna care sunt deciziile si ce urmeaza sa fie modificat la lege. Raportul legii nu o sa fie votat in comisie pana nu o sa fie pus in consultare publica. Nu putem da o lege fara consultare.

Presedintele Iohannis e incapabil sa vada adevarul si realitatea. Guvernul sau a facut un proiect de lege abuziv si dictatorial”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca PSD „tergiverseaza” legea carantinarii si izolarii si a facut apel la parlamentari sa finalizeze discutiile pe acest act normativ.

„Sunt siderat de felul in care PSD a reactionat si reactioneaza in Parlament acum cand este in discutie o lege foarte importanta, legea care reglementeaza izolarea persoanelor bolnave si carantinarea persoanelor. (…) PSD tergiverseaza aceasta discutie”, a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca este nevoie „urgenta” de aceasta lege si a facut apel la parlamentari sa finalizeze discutiile.

„Altfel, veti fi moralmente raspunzatori de moartea a zeci sau poate a sute de romani”, a afirmat Iohannis.

Potrivit sefului statului, aceasta „tergiversare” a legii priveaza Executivul de „un instrument foarte important”.

„Putem sa constatam ca PSD-ul tergiverseaza aceasta discutie si trebuie sa recunosc ca si pe mine ma surprinde acest cinism exagerat de care da dovada PSD-ul tergiversand adoptarea acestei legi si, in acest fel, ce se intampla de fapt este ca PSD-ul priveaza Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar in combaterea acestei epidemii, priveaza Guvernul de acest instrument care reglementeaza izolarea si carantina”, a sustinut el.

Presedintele a calificat aceasta atitudine drept „intolerabila”.

„Va spun drept, este extrem de trist, este socant, fiindca aceasta tergiversare prin care PSD-ul probabil vrea sa para important sau interesant poate sa coste viata a zeci, Doamne, fereste, poate chiar a sute de romani. Reiau apelul meu catre Parlament- finalizati discutiile, aprobati o forma buna pentru aceasta lege. Altfel, veti fi moralmente raspunzatori de moartea poate a zeci sau chiar a sute de romani. Acest comportament, aceasta tergiversare este intolerabila”, a adaugat seful statului.

In opinia sa, in dezbaterea legislatiei privind carantinarea asi izolarea, „PSD a venit cu argumente care pur si simplu sunt false”. „Zicea ca trebuie sa vina Guvernul mai repede cu aceasta lege, or Guvernul nu avea cum sa vina cu aceasta lege pana cand nu s-au publicat argumentele CCR. PSD reclama ca aceasta lege nu este bine facuta. Pai ratiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a gasi cea mai buna forma de lege”, a explicat el.

Iohannis a subliniat ca pandemia COVID-19 este „cea mai grava” criza sanitara din ultimul secol.

„De 100 de ani incoace nu a mai existat o boala cu un impact atat de profund, un impact care se resimte in viata fiecaruia, a natiunilor, care se resimte foarte puternic in economiile nationale. Din pacate si in Romania efectele acestei pandemii devin din ce in ce mai vizibile. Astazi, din nefericire avem iarasi 637 de cazuri noi, iar 30 de romani au murit din cauza acestei boli”, a mentionat el.

Potrivit presedintelui, „este greu de imaginat cum pot fi unii care umbla pe la televizor si pe strada si spun ca nu este niciun pericol, ca putem sa ne relaxam, ca de fapt boala aceasta este una usoara, ba altii adeptii chiar unor teorii conspirationiste spun ca nici nu exista boala”.

„Aceasta boala, din pacate, exista, este o boala grea si cu un impact devastator asupra lumii, dar si asupra Romaniei, din pacate”, a transmis seful statului, care a adaugat ca este foarte greu de luptat cu COVID-16 si nu este momentul unor dispute politice.

„De aceea, va spun drept ca sunt siderat de felul in care PSD a reactionat si reactioneaza in Parlament acum cand este in discutie o lege foarte importanta, legea care reglementeaza izolarea persoanelor bolnave si carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusa In Parlament in regim de urgenta si toata lumea pe buna dreptate s-a asteptat sa fie discutata in regim de urgenta fiindca este nevoie de ea, este urgenta nevoie de aceasta lege”, a spus Klaus Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: