PSD anunta deja „schimbarea directiei de mers” a Romaniei si acuza „mostenirea” lasata de PNL. Dincu: „Marcel Ciolacu preia o situatie dificila”

politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a acuzat, marti, intr-un interviu pentru RFI ca premierul Marcel Ciolacu si PSD trebuie sa se confrunte cu o grea „mostenire” lasata de partenerii de la PNL in ultimii doi ani. ”Am mostenit dupa doi ani si jumatate de guvernare, in care am avut presedinte si premieri liberali, o serie de crize”, a acuzat Dincu.

„Sper sa fie un Guvern care sa schimbe directia in care merge Romania. A fost buna directia (de pana acum-n.r.), insa in acest moment vedem ca am mostenit dupa doi ani si jumatate de guvernare, in care am avut presedinte si premieri liberali, avem o serie de crize, o criza sociala legata de salariile profesorilor, ale altor lucratori din Romania, nici cifrele economice nu arata bine, avem o gaura la buget destul de mare. Deci este nevoie ca noul Guvern sa aduca un suflu nou si sa vina probabil cu un alt tip de administrare”, a acuzat Dincu la RFI.

„Avem doi ani si jumatate, in care am avut o guvernare liberala. Ministrii dintr-un Guvern nu pot face nimic fara aprobarea premierului, in orice Guvern. Asa incat directia pe care am avut-o pana acum a fost data de presedintele Iohannis si de premierii pe care i-a avut in acesti doi ani si jumatate, cei trei premieri. Nu putem sa-i responsabilizam pe ministri pentru modul in care a functionat Guvernul. Ei au o responsabilitate partiala, dar decontul il face cel care da directia, care este premier sau presedinte”, a insistat Dincu.

Dincu a sustinut apoi ca ”Marcel Ciolacu preia o situatie dificila”.

„Este o situatie dificila pe care o preia Marcel Ciolacu si eu cred ca va incepe aceasta noua etapa, guvernarea Romaniei, printr-un audit al guvernarii, pentru a marca exact ceea ce preia si sa vedem, sa cautam solutii la toate aceste crize. Este o incercare pentru PSD in acest moment sa rezolvi toate aceste lucruri. Cred ca avem proiecte care pot sa rezolve aceste crize, dar nu este o situatie foarte simpla si de aceea cred ca urmatoarea perioada va fi dificila pentru Guvernul pe care il va conduce Marcel Ciolacu (…).

Va trebui sa guvernam cu ochii la tabloul de bord al economiei, sondajele sunt mai putin importante in aceste momente si ar fi o mare greseala daca ne-am uita numai in sondaje sau am guverna dupa sondaje. Eu cred ca Marcel Ciolacu si echipa pe care si-o alege vor fi destul de pragmatici si vor lasa sondajele in seama celor care se ocupa de sondaje si ei vor guverna, pentru ca aceasta este singura sursa de castig serios in alegeri. Daca vom guverna dupa sondaje, atunci vom observa ca opinia publica este foarte volatila si sondajele te pot insela (…). Sper sa guvernam cu ochii la economie”, a mai spus Dincu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: