PSD anunta inca o plangere penala impotriva lui Iohannis. Motivul este de o stupizenie iesita din comun

politica

Secretarul general al PSD Codrin Stefanescu a declarat, sambata ca partidul ia considerare depunerea unei plangeri penale impotriva lui Klaus Iohannis pentru refuzul revocarii procurorului general Augustin Lazar, precizand ca presedintele a comis un act de trafic de influenta.

„Pentru ce a facut cu siguranta de gandim la niste plangeri penale si la declaratia lui (Klaus Iohannis – n.r.) legata de procurorul general, care in mod sigur este un act de trafic de influenta la vedere. Pur si simplu s-a exprimat de la Cotroceni in favoarea unei persoane care coordoneaza si conduce procurorii care o ancheteaza pe sotia lui (Carmen Iohannis – n.r.)”, a afirmat Codrin Stefanescu, sambata pentru Mediafax.

Intrebat daca este vorba despre o plangere distincta de cea pe care PSD o are in vedere pe numele sefului statului pentru tradarea interesului national, Codrin Stefanescu a raspuns: „Da, in mod clar”.

Acesta a adaugat ca presedintele Iohannis considera ca este deasupra romanilor si, prin protectia neconstitutionala pe care o acorda procurorului general, „garanteaza ca dosarul familiei lui va ramane cel mult pe loc sau va fi solutionat favorabil”

„Prin refuzul de a emite decretul de revocare a procurorului general, Klaus Werner Iohannis comite un act de trafic de influenta asupra celui care conduce Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde la Parchetul de pe langa ICCJ se afla in cercetare dosar penal privind dobandirea prin fals si uz de fals a unor proprietati imobiliare chiar de catre familia sa. Deci aceasta protectie neconstitutionala pe care Klaus Werner Iohannis si seful Parchetului General si-a acorda reciproc nu poate fi privita in afara contextului in care sotia presedintelui a refuzat in mod repetat sa se prezinte la audieri la Parchet, intr-un dosar penal, situandu-se deasupra legii si in dispretul obligatiilor legale pe care are orice cetatean al Romaniei. Prin urmare, Klaus Werner Iohannis se considera peste cetatenii Romaniei, de care oricum isi bate joc, iar prin aceasta protectie neconstitutionala garanteaza ca dosarul familiei lui va ramane cel mult pe loc sau va fi solutionat favorabil”, a completat Stefanescu.

In concluzie, secretarul general al PSD a spus ca partidul are obligatia de utiliza toate mijloacele constitutionale pentru a apara statul de drept, nu pe cel „de drepti” pe care il reprezinta Klaus Iohannis.

„Prin urmare, noi ca PSD avem obligatia sa facem uz de toate mijloacele legale si constitutionale pe care le avem la dispozitie pentru asigurarea ordinii constitutionale si a statului de drept, adevarat de drept, nu de drepti pe care il reprezinta el, si in acelasi timp sa asiguram stabilitatea politica necesara in perioada in care Romania detine Presedintia Consiliului UE”, a conchis Codrin Stefanescu.

Reactia social-democratului vine in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca nu il va revoca pe procurorul general Augustin Lazar, spunand ca ministrul Tudorel Toader, „probabil neavand alta treaba mai buna de facut”, a trimis din nou aceleasi documente prin care cere revocarea.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, la sfarsitul lunii decembrie, deputatilor Mircea Draghici si Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa depuna plangere pentru inalta tradare impotriva lui Klaus Iohannis. Despre aceste subiect, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca social-democratii nu au abandonat ideea de a depune pe numele sefului statului o plangere pentru tradarea interesului national.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: