PSD anunta sesiuni extraordinare ale Parlamentului in urmatoarele zile. Ce pune la cale Liviu Dragnea

politica

Presedintele Camerei, Liviu Dragnea, „si-a aratat disponibilitatea” organizarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in care sa fie prezentat, de catre premierul desemnat, Sorin Grindeanu, programul de guvernare, a anuntat marti Marcel Ciolacu, secretar in Biroul permanent al acestui for legislativ, citat de Agerpres.

El a amintit ca o convocare a unei sesiuni extraordinare a plenului reunit poate fi facuta doar de catre Birourile permanente reunite.

„Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a aratat disponibilitatea pentru Biroul permanent reunit privind convocarea unei sesiuni extraordinare pentru prezentarea programului de guvernare de catre primul-ministru desemnat. Biroul permanent reunit este convocat pentru astazi, ora 17,00”, a spus Ciolacu.

De asemenea, biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis, marti, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru modificarea Codului fiscal, a mai spus Marcel Ciolacu.

El a precizat ca presedintele Camerei, Liviu Dragnea, a adresat o scrisoare Biroului permanent privind convocarea sesiunii extraordinare pentru data de 5 ianuarie, pe ordinea de zi fiind modificarea Codului fiscal.

Potrivit acestuia, pe 4 ianuarie va lucra Comisia de buget, iar pe 5 ianuarie va fi plen in sesiune extraordinara.

Proiectul de modificare a Codului fiscal a fost initiat de fostul senator Cristiana Anghel si prevede eliminarea veniturilor din pensii din categoria veniturilor supuse impozitului pe venit, precum si modificarea bazei de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din pensii, sumele urmand sa fie suportate de bugetul de stat. Proiectul a fost adoptat de Senat si se afla la Camera Deputatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: