politica

PSD anunta tulburari de strada pentru ca Iohannis nu i-a dat Guvernul: „Daca Iohannis ar fi oferit mandatul PSD de a forma un guvern, probabil am fi evitat acele conflicte care astazi aduc oamenii in strada”

Senatorul PSD de Giurgiu Robert Cazanciuc a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca inceputul de an va fi sub semnul conflictului social, pentru ca a fost „incropita” o coalitie de guvernare fara sa se tina cont de votul romanilor.

”Asa cum am anticipat si la finalul anului trecut, inceputul de an va fi sub semnul conflictului social. Atunci cand incropesti o coalitie care sa guverneze fara sa tii cont de votul in ansamblu, evident ca apar conflicte sociale. Daca presedintele Iohannis ar fi tinut cont de votul romanilor si ar fi oferit mandatul PSD de a forma un guvern, probabil am fi evitat acele conflicte care astazi aduc oamenii in strada, pentru ca prioritatile unei coalitii in jurul PSD ar fi fost cu siguranta altele, nu de a trage la sorti, pentru ca am ajuns acum sa tragem la sorti functiile de conducere”, a afirmat senatorul, citat de Agerpres.

Cazanciuc a spus ca i s-a parut „interesant” faptul ca primele proteste din acest an nu au avut legatura cu marirea salariilor, ci cu domeniul educatiei.

„Ceea ce mi s-a parut interesant este ca nu suntem pierduti noi, ca popor, pentru ca primele proteste pe anul acesta nu au fost cele legate de marirea salariilor, ci de educatie. M-a umplut de bucurie cumva faptul ca oamenii au iesit in strada sa-si apere profesorii care sunt astazi abuzati, impinsi din scolile in care au predat ani de zile, fara niciun fel de explicatie. Oamenii vor sa-si apere dascalii, ceea ce mi s-a aparut fabulos pentru noi, ca natie. Au iesit in strada politistii, au iesit in strada medicii, o sa iasa in strada toate categoriile sociale care au crezut in lege. Astazi Curtea Constitutionala a declarat constitutionala majorarea cu 40% a pensiilor. (…) Aceasta coalitie merge inainte pastorindu- si interesele politice fara legatura cu dorintele romanilor”, a sustinut parlamentarul.

El a mai mentionat printre nemultumirile romanilor care, in opinia sa, vor duce in acest an la conflicte sociale faptul ca nu se respecta legea care prevedea cresterea salariilor bugetarilor, „explozia” preturilor la combustibil, conditiile achizitiei de locuinte de catre tineri si lipsa sprijinului pentru fermieri.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Pieleanu a iesit cu un nou sondaj: Piedone ar obtine 44% din voturile bucurestenilor. Cat are Cirstoiu

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat, luni seara, un sondaj de opinie realizat de Avangarde din…

5 ore ago

Tudose, cap de lista, anunta ca PSD-PNL vor zdrobi tot la alegeri: „Vom castiga tara, vom avea peste 60% la europarlamentare”

Mihai Tudose, primul pe lista PSD-PNL la europarlamentare, a anuntat luni seara ca alianta va…

6 ore ago

Ambasadorul Rusiei in Polonia a refuzat sa se conformeze solicitarii MAE polonez, nu s-a prezentat cand a fost convocat pentru a da explicatii

Ministerul polonez de Externe a anuntat luni ca ambasadorul rus la Varsovia nu s-a prezentat…

8 ore ago

Teribilism: Un tanar din Resita a fost filmat cand trage cu un pistol mai multe focuri in aer. A ajuns in custodia Politiei

Un tanar in varsta de 20 de ani din Resita, a fost filmat cand tragea,…

9 ore ago