PSD ar vrea sa fixeze alegerile la Sfantu’ Asteapta: „Trebuie sa strangem mainile oamenilor, fara o campanie electorala nu ne putem gandi la alegeri”

politica

Deputatul PSD Valeriu Steriu da de gol strategia PSD, care urmateste sa amane cat mai mult alegerile. El spune ca este obligatoriu sa fie o campanie electorala in care „sa strangem mainile oamenilor”, altfel „nu ne putem gandi la alegeri”.

„Campania electorala presupune intalniri cu oamenii, presupune oriunde in lume, cel putin in ultimii 100 de ani, maini stranse ale oamenilor. Deci fara niste obiceiuri existente in politica, e greu de crezut ca poti trece peste o campanie electorala in care sa-ti prezinti proiectele, in care primarii sa-si arate realizarile sau sa vina cu propuneri si idei si solutii noi (…), deci fara o campanie electorala nu ne putem gandi la alegeri, iar o campanie electorala inseamna sute de mii de oameni care se intalnesc cu alte zeci de mii de oameni”, a declarat Steriu la RFI.

Intrebat cat de potrivita ar fi totusi organizarea alegerilor locale si a celor parlamentare in aceeasi zi, tinand cont ca mesajele din cele doua campanii sunt diferite, Valeriu Steriu a replicat: ”Am avut alegeri prezidentiale cu generale in trecut si pare ca a mers destul de bine. Problema intr-adevar de mesaj ramane cumva diferita, dar se pot gasi variante, nu trebuie sa fim inflexibili, trebuie sa ne gandim si sa cautam varianta cea mai buna si mai simpla si mai sanatoasa pentru populatie”.

PSD ar vrea ca alegerile locale si cele parlamentare sa aiba loc in aceeasi zi. „Pana la urma, intr-o singura zi poti organiza, astfel incat rand pe rand oamenii sa intre, sa pastreze distanta”, a spus Steriu.

Cnad ar putea avea loc totusi alegerile, in viziunea PSD? ”In momentul in care nu va exista nici un fel de risc pentru populatie. Daca vor fi foarte bine organizate si vorbim aici nu doar de partea de protectie personala, de masti, de tot ce inseamna manusi si echipament, dar posibilitatea de a gasi totusi o cale de a vota si prin vot de la distanta, in momentul in care avem un astfel de sistem bine pus la punct, probat si acceptat de toate partidele, putem discuta de o posibilitate de a ne gandi, poate cum spuneau zilele trecute colegii mei, in aceeasi zi atat localele, cat si alegerile generale, in asa fel incat sa fie un risc minim pentru populatie sa se prezinte la vot”, a mai spus deputatul PSD.

Majoritatea PSD din Parlament a votat, recent, ca Parlamentul sa fixeze data alegerilor, confiscand acest atribut din mainile Guvernului. Hotararea Parlamentului a fost atacata la CCR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: