PSD are acum un nou CCR la dispozitie. Ana Birchall: „Iordache va putea bloca activitatea oricarui Guvern sau Parlament”

politica

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, anunta ca Florin Iordache, in calitate de presedinte al Consiliului Legislativ, va putea „bloca activitatea oricarui Guvern sau Parlament”. „Da, ati citit bine! Din functia de presedinte al Consiliului Legislativ, Iordache poate pune in dificultate si chiar bloca activitatea oricarui guvern!”, subliniaza Birchall.

„Pentru toti cei care minimalizeaza importanta avizelor Consiliului Legislativ ar fi bine sa stie ca din functia de presedinte al Consiliului Legislativ, Iordache poate pune in dificultate sau chiar poate bloca activitatea ORICARUI GUVERN si PARLAMENT!

Nu, nu este o gluma proasta ci este tristul adevar! Da, ati citit bine! Din functia de presedinte al Consiliului Legislativ, Iordache poate pune in dificultate si chiar bloca activitatea oricarui guvern! Cum poate face acest lucru? Simplu: aplicand prevederile art. 79 din Constitutie si ale art. 4 din legea nr.73 din 3 noiembrie 1993 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ, care prevede ca ‘Proiectele de ordonante si de hotarari cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului NUMAI cu avizul Consiliului Legislativ, in termenele stabilite in art. 3 din lege: de 10 zile, 2 zile, respectiv de 24 de ore’!

Mai mult, daca cuiva ii trece prin cap sa adopte in Guvern un act normativ FARA avizul Consilului Legislativ, ar fi bine sa se gandeasca de 2 ori pentru simplul motiv ca actul respectiv poate fi declarat neconstitutional in baza deciziilor CCR! Spre exemplu, decizia CCR nr. 83/2009 spune foarte clar ca ‘Intr-un mod cu totul diferit, legiuitorul constituant a reglementat in art. 79 din Legea fundamentala rolul Consiliului Legislativ, care este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizeaza proiectele de acte normative in vederea sistematizarii, unificarii si coordonarii intregii legislatii. El tine evidenta oficiala a legislatiei Romaniei. Sub acest aspect, nesolicitarea avizului consultativ al Consiliului Legislativ duce la neconstitutionalitatea legii sau ordonantei – simpla sau de urgenta. Daca vointa legiuitorului constituant ar fi fost in sensul impunerii obligativitatii solicitarii avizului, atunci aceasta ar fi fost exprimata in cuprinsul art. 141 din Legea fundamentala, intr-un mod asemanator celui folosit la redactarea art. 79, pentru reglementarea rolului si atributiilor Consiliului Legislativ.”

Si asta nu este tot! Iordache, din calitatea de sef al Consiliului Legislati, poate pune in difictate si activitatea oricarui Parlament! Cum? Simplu: folosindu-se de prevederile art. 3 din legea nr.73 din 1993 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ coroborate cu deciziile CCR, de exemplu decizia CCR nr. 299/2015! Sper ca toti cei care au contribuit, direct sau indirect, la alegerea lui Iordache in fruntea Consiliului Legislativ, sa citeasca prevederile legale si astfel sa realizeze ce au facut ieri in Parlamentul Romaniei!

Personal, I rest my case, daca in Romania anului 2020 un pacalici care a facut atat de mult rau Romaniei si romanilor cinstiti, este inscaunat sef al Consiliului Legislativ!”, a scris Birchall.

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat miercuri alegerea deputatului PSD Florin Iordache in functia de presedinte al Consiliului Legislativ, sustinand ca, dupa cum arata rezultatele, nu exista alta posibilitate decat aceea ca social-democratul a fost votat de USR.

„Este vital pentru Romania ca pe 6 decembrie sa aiba loc alegeri. Democratia inseamna alegeri, puterea cetateanului, capacitatea societatii de a genera reprezentanti in institutiile democratice ale statului, romani care sa slujeasca interesul public si care sa faca bine Romaniei. Ceea ce s-a intamplat ieri (n.r. – marti) in Parlament arata o data in plus ca acest Parlament, majoritatea PSD-ista din acest Parlament trebuie sa plece acasa. Sa pui in fruntea Consiliului Legislativ pe cel care s-a afirmat ca violatorul justitiei independente din Romania, omul care a scos milioane de oameni in strada prin proiectele aberante in domeniul justitiei, eu nu pot sa inteleg. Imi arata clar ca PSD si cei care au votat alaturi de PSD sunt in pragul nebuniei si nu mai au nicio legatura cu realitatea optiunilor oamenilor, este sfidator la adresa Romaniei si la adresa fiecarui roman alegerea acestui nici nu pot sa-i spun aghiotant, acestei slugi a lui Dragnea, care a raspuns la toate comenzile absurde care i s-au dat si care este pus de o majoritate parlamentara in fruntea unei institutii fundamentale a statului”, a spus Orban, la sediul BEM, unde au fost depuse listele de candidati ale PNL Bucuresti la parlamentare.

Intrebat daca Iordache a ajuns presedinte al Consiliului Legislativ si cu voturile USR, aceasta a raspuns: „Dupa cum arata rezultatele, nu exista alta posibilitate. Daca ne uitam la voturile lui Iordache si la voturile candidatului USR la vicepresedintele Consiliului Legislativ asta este concluzia care se poate trage”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: