„PSD are case conspirative in care Lia Savonea si Iordache pun la cale ordonante pe justitie”. Dezvaluiri confirmate din „trei surse”

news

Cristian Hrituc, fost consilier prezidential, vine cu o informatie foarte grava: PSD are case conspirative in care se intalnesc reprezentanti ai partidului cu cei ai CSM pentru a pune la cale subrezirea sistemului judiciar. Informatia este confirmata si de jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

„Surse bine informate au aratat ca Savonea a lucrat impreuna cu parlamentarul Florin Iordache, cunoscut si el ca un adversar al justitiei independente, inca de la OUG 13 din 2017, la textul Ordonantei care a starnit revolta magistratilor. Partidul la guvernare le-ar fi pus la dispozitie celor doi, una din casele platite de PSD cu bani multi din subventia de stat. De altfel, aceste imobile inchiriate peste pretul pietei, asa cum a aratat o investigatie de presa care il viza pe trezorierul Draghici, au devenit adevarate ‘T2 si K4’, adica un fel de vile conspirative, departe de ochii publicului, unde se pritoceste exact genul acesta de acte normative sau de strategii de punere sub control a institutiilor fundamentale ale statului”, a scris Hrituc pe blogul sau.

Informatia a fost confirmata de jurnalista Ioana Ene Dogioiu. „Aveam si eu informatia din doua surse independente, aceasta e a treia”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

De altfel, magistratii au inceput sa realizeze ca Lia Savonea face jocurile PSD in justitie. Adunarea generala a judecatorilor din Curtea de Apel Brasov a decis, luni, cu majoritate de voturi, initierea procedurii de revocare a Liei Savonea din functia de membru al CSM.

Potrivit procedurii de revocare a unui membru CSM, „solicitarea de revocare poate fi initiata de cel putin 2/3 din numarul adunarilor generale de la nivelul instantelor sau parchetelor pe care le reprezinta membrul Consiliului Superior al Magistraturii a carui revocare se solicita.”

Lia Savonea este unul dintre reprezentantii curtilor de apel in CSM si ar fi nevoie de votul a 10 curti de apel pentru a initia revocarea: „Sesizarea trebuie sa cuprinda indicarea concreta a atributiei prevazute de lege pe care persoana in cauza nu si-a indeplinit-o sau si-a indeplinit-o in mod necorespunzator, in mod grav, repetat si nejustificat, precum si a motivelor din care rezulta aceasta situatie”

Solicitarea de revocare se transmite sectiei corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, care dispune efectuarea verificarilor necesare de catre Inspectia Judiciara.

Verificarile trebuie efectuate in termen de cel mult 90 de zile de la data sesizarii Inspectiei Judiciare. Inspectorul-sef poate dispune prelungirea termenului de efectuare a verificarilor daca exista motive intemeiate care justifica aceasta masura.

Urmeaza apoi o procedura in care sunt implicate Sectia din care face parte membrul pentru care se cere revocarea care analizeaza raportul Inspectiei. Persoana vizata de revocare se poate adresa judecatorilor sau procurorilor in vederea sustinerii propriului punct de vedere, in orice mod, pana la data adunarilor generale.

„Daca 2/3 din numarul voturilor valabil exprimate de judecatorii sau procurorii intruniti in adunarile generale ale instantelor sau parchetelor pe care le reprezinta membrul Consiliului Superior al Magistraturii vizat de procedura sunt in sensul mentinerii solicitarii de revocare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii ia act de hotararile adunarilor generale”, este ultima faza a acestei proceduri.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: