„PSD are un rezultat bun”. Ioan Mang s-a clasat pe locul trei si abia a reusit sa intre in Consiliul Local Oradea

politica

Presedintele PSD Bihor, Ioan Mang, candidatul pentru presedintia Consiliului Judetean clasat pe locul trei, a declarat, luni, ca organizatia sa a obtinut un rezultat bun, in sensul ca nu a pierdut la numar de primari, insa s-au obtinut cu trei mandate de consilieri judeteni mai putin.

„Ca numar de primari, eu zic ca este oarecum un rezultat bun, in sensul ca nu am pierdut, dar ca si numar de consilieri avem o pierdere de trei consilieri judeteni, de la noua, cat am avut inainte, la sase acum. Insa data fiind conjunctura, eu zic ca, fata de alegerile europarlamentare, avem un scor bunicel, un scor care ne da speranta pentru ceea ce urmeaza. La Consiliul Local Oradea avem doar trei consilieri, un scor surprinzator de mic, desi sondajele ne dadeau un rezultat estimat mult mai bun. Dupa cateva zile, vom face o analiza sa vedem ce masuri va trebui sa luam”, a declarat, pentru Agerpres, liderul PSD Bihor.

Potrivit acestuia, PSD a castigat, in alegerile locale de duminica, 28 de primarii din judet. A reusit sa preia de la PNL primariile din sapte comune: Cabesti, Campani, Copacel, Derna, Pietroasa, Toboliu si Tulca. A pierdut, in schimb, sase comune, din care patru – Dobresti, Draganesti, Holod si Sacadat – in favoarea PNL, Bratca, in favoarea unui independent sustinut si de liberali si comuna Dragesti, in favoarea Pro Romania.

Ioan Mang a iesit pe locul trei in clasamentul pentru presedintia Consiliului Judetean. Candidatul PNL Ilie Bolojan a strans 61,51% dintre voturile bihorenilor (156.228 voturi), Szabo Jozsef (UDMR) – 15,72% (39.931 voturi) si Ioan Mang (PSD) – 14,86% (37.742 voturi).

Dupa alegerile locale din 27 septembrie, din cele 101 primarii ale judetului Bihor, PNL a obtinut 48, PSD are 28 de primarii, UDMR ramane cu 21 de primari, Pro Romania a reusit in comuna Dragesti, care pana acum avea primar PSD.

PPMT a castigat la Cetariu si mai sunt alesi doi primari independenti – Marcel Sas Adascalitii, la Marghita, si Sturz Ionut, la Bratca, care are sprijinul PNL.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: