PSD ataca din nou UE din cauza recursului compensatoriu: „Doar 600 de infractori au recidivat din 20.000 eliberati”

politica

Deputatul PSD Nicusor Halici a sustinut un discurs halucinant, si agramat pe deasupra, in sedinta Camerei Deputatilor privind abrogarea recursului compensatoriu.

„Aceasta lege, la care PSD va vota pentru abrogarea ei, ca sa nu existe nicuin subiect de contrariere, decizia de a avea o astfel de lege apartine unui ministru din guvernul tehnocrat Ciolos.

Aceasta lege spune ce ne cerea CEDO, cand nu ne convine trebuie sa luam lumina de la institutiile europene. PSD a fost singurul care a avut curaj sa puna in aplicare solicitarea CEDO, altfel Romania trebuia sa plateasca o amenda uriasa. Ce nu spunem de la acest microfon, la fel de populist, este ca legea va avea efect si in continuare.

O mare parte dintre cei eliberati nu erau sub incidenta recursului compensatoriu. Sub 600 din 20.000 au recidivat si au beneficiat de recursul compensatoriu”, a declarat Nicusor Halici de la tribuna Parlamentului.

Marti, in Comisia Juridica, Halici s-a plans ca in loc de inchisori, „ministrul tehnocrat” a preferat sa „contruiasca grupuri sanitare in scoli sau scoli si gradinite”.

„Masura a fost initiata si dintr-un motiv care nu trebuie sa il explic eu, decat sa ma raportez la el, de catre un ministru tehnocrat care a preferat sa contruiasca grupuri sanitare in scoli sau scoli si gradinite decat sa construiasca penitenciare”, a spus Halici.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: