PSD blocheaza decizia lui Iohannis de a prelungi starea de alerta. PSD vrea sa tranteasca guvernul

politica

PSD, prin vocea lui Lucian Romascanu, purtatorul de cuvant al partidului, a anuntat ca nu vota prelungirea starii de alerta. Decizia a fost anuntata imediat dupa declaratiile facute la Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis, care a facut un apel la responsabilitate si le-a transmis parlamentarilor ca virusul nu dispare cu un vot.

”Nu avem de la specialisti nici o dovada a necesitatii prelungirii starii de alerta. Nu a inceput nici o testare in masa. Nu e convingator, nu vine cu nici o dovada stiintifica. Starea de alerta de pana acum a insemnat achizitii fara proceduri, angajari pe posturi fara concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea starii de alerta”, a spus Romascanu la Digi24.

Presedintele Klaus Iohannis a facut, marti, un apel la responsabilitate si le-a reamintit parlamentarilor PSD ca virusul nu trece cu un vot in Parlament. Iohannis a anuntat, marti, ca, data fiind dinamica imbolnavirilor, se impune prelungirea starii de alerta si dupa 15 iunie, dar cu masuri mai putine decat sunt acum in vigoare, iar presedintele face apel la parlamentari sa dea un vot pentru.

„Avand in vedere ca nu avem nicio scadere a numarului de imbolnaviri noi, ne face sa fim precauti si suntem de parere ca se impune prelungirea starii de alerta. Consideram ca nu se poate continua fara a avea acest instrument numit stare de alerta. Masurile restrictive vor fi mai putine decat sunt in vigoare. Unele masuri trebuie continuate: portul mastii in interior, distantarea fizica, evitarea aglomerailor mari – aceste lucruri vor ramane in continuare in vigoare. Guvernul va dezbate in sedinta de guvern aceste decizii, dar masurile restrictive sunt mai putine decat acum.

Ma adresez in final Parlamentului: stimati parlamentari, fiti responsabili, ganditi-va ca virusul nu dispare printr-un vot in Parlament! Daca sprijiniti guvernul, putem controla eficient aceasta raspandire a epidemiei. Subliniez expres ca guvernul a luat cele mai bune masuri, care au dus la o raspandire foarte limitata a epidemiei”, a declarat seful statului.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: