PSD poate sa stranga bocitoarele pentru Dragnea. Vizita intempestiva a unui inalt oficial al SUA

politica

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa, Wess Mitchell, vine in Romania luni, 18 iunie, anunta surse citate de g4media.ro.

Mitchell, care a preluat postul Victoriei Nuland, a declarat in urma cu cateva zile intr-un discurs ca ”in Europa Centrala si de Est, SUA sunt interesate de intarirea eforturilor de lupta impotriva coruptiei si de combatere a dezinformarii rusesti, precum si de consolidare a societatii civile in zona”.

Wess Mitchell s-a intalnit pe 17 mai la Washington cu consilierul prezidential Bogdan Aurescu si ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat recent acuzatii extrem de grave la adresa partenerilor strategici ai Romaniei, NATO si Uniunea Europeana, despre care spune ca „au incurajat si au finantat” asa-numitul „stat paralel”.

„Am vrut sa aratam si partenerilor nostri straini, pentru ca dupa Revolutie, toti partenerii nostri, NATO, UE, ne-au spus si ne-au promis ca o sa ne invete democratia, pentru ca noi nu o stiam…Venind din comunism, noi trebuia sa invatam democratia de la dumnealor. Eu zic ar trebui sa isi asume toti partenerii straini aceasta responsabilitate: ca au incurajat, ba chiar partial au si finantat acest stat paralel si acest sistem odios. Chiar l-au sustinut public, in mai multe randuri si ar trebui sa-si asume asta, pentru ca nu asta e democratia la ei acasa. La ei acasa nu-s protocoale secrete, la ei acasa nu se face justitie la televizor, nu se fac arestari pentru spectacol”, a acuzat, la Antena 3, presedintele Camerei Deputatilor.

„Cred ca partenerii nostri trebuie sa inteleaga, pentru ca s-a tot spus, eu am vorbit si cu oficiali de la Comisia Europeana, am vorbit si cu ambasadori, si spuneau: domn’e, romanii protesteaza. Am inteles ca protesteaza zece insi, 20 de Malin Bot si asa mai departe. Acum au venit, intr-adevar, cateva sute de romani care au protestat si noi am inceput acum aceasta actiune de protest dintr-un sir de actiuni de protest care vor urma”, a mai spus liderul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: ,


Comentarii: