PSD, campanie primitiva impotriva „legionarilor” de la #Rezist: „S-a terminat, DIICOT intervine. Au primit sute de mii de dolari”

news

PSD, prin intermediul postului Antena 3, a lansat o noua campanie de intoxicare privind organizatiile care sustin protestele din Piata Victoriei. Campania intervine la doua zile dupa ce UE a sanctionat dur puterea de la Bucuresti, prin Rezolutia Parlamentului European si Raportul MCV, pentru sabotarea statului de drept. Campania este copy-paste dupa manipularile lansate in anii ’90 de Regimul Iliescu.

Antena 3 a preluat un material publicat de Lumea justitiei (luju.ro) in care se afirma ca organizatii si publicatii precum Declic, VaVedem, Coruptia Ucide, Oradea Civic, Funky Citizens, Just, Casa Jurnalistului, Vice.com sau Rezistenta TV au fost finantate de George Soros prin intermediul unei fundatii din Polonia.

Antena 3 sustine ca DIICOT, la a carui conducere se afla Felix Banila, numit de Tudorel Toader, investigheaza acest caz.

„Surse judiciare avizate ne-au informat ca la nivelul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) s-a declansat o ampla investigatie privind finantarea Miscarii #Rezist, existand suspiciuni majore privind operatiuni de spalare de bani si constituire de grup organizat infractional in scopul intreprinderii de actiuni impotriva ordinii constitutionale. Este vorba de finantarea gruparilor violente de strada (care in ultima perioada speriate ca au intrat in vizorul autoritatilor si-au redus subit activitatea) si care au organizat in anii 2017 si 2018, si mai ales in data de 10 august 2018, actiuni impotriva ordinii constitutionale – pedepsite de art. 397 Cod penal – in scopul daramarii guvernarii PSD-ALDE.

In cadrul anchetei DIICOT privind infractiunile de spalare de bani si de constituire de grup infractional organizat in legatura cu o serie de membri ai miscarii #REZIST, potrivit surselor din apropierea acestui caz, ar fi vizate mai multe tranzactii cu cryptomonede (ex. Bitcoin) care au fost realizate dintr-un „portofel virtual” (wallet) utilizat de mai multe asociatii, ONG-uri sau fundatii din Romania afiliate/colaboratoare cu miscarea #REZIST.

Conform informatiilor detinute de DIICOT, in ultimii 3 ani, pana la finalul lunii octombrie 2018, din acest portofel au fost realizate 403 tranzactii, care au totalizat suma de 14,9 milioane de dolari. Banii ar fi ajuns la organizatiile care au promovat intens miscarile de strada care au avut loc in ultimii doi ani in Romania, inclusiv protestele din 10 august 2018. Toate aceste informatii se regasesc in portofelul virtual din platforma online BLOCKCHAIN prin care se realizeaza tranzactiile cu cryptomonede. O captura cu acest portofel virtuala o puteti vedea in imaginea de mai jos, care indica cifra totala a tranzactiilor: peste 14,9 milioane dolari”, scrie luju.ro.

Propagandistii PSD mai sustin ca „sute de mii de euro” au fost retrasi din „protofelul” de bitcoin in saptamanile premergatoare protestelor din 10 august.

„Nu ar fi exclus ca aceasta ancheta sa demanteleze cea mai ampla si mai concertata actiune de subminare a puterii de stat din Romania, cu fonduri externe. Si sa explodeze chiar in capul celor care de-a lungul vremii s-au suit pe valurile sociale generate de miscarea #REZIST. Trebuie remarcat faptul ca DIICOT a inceput o ancheta care parea de neconceput in anii de apogeu ai statului paralel”, mai sustine luju.ro, citat de Mihai Gadea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: