PSD cauta sa-si stearga urmele. Un senator propune schimbarea denumirii partidului: „Trebuie congres cat mai repede”

politica

Senatorul PSD de Iasi Vasile Toma sustine ca partidul ar trebui sa ocupe zona de centru a politicii si chiar sa-si schimbe denumirea, adaugand ca, daca PSD nu va promova competenta, atunci nu va mai ramane in formatiune.

Senatorul social-democrat Vasile Toma a declarat, luni, pentru News.ro ca PSD are nevoie de o schimbare profunda si ca, daca nu va fi promovata competenta, atunci el nu va mai ramane in partid.

„Daca nu ne aplecam spre oamenii competenti, nu raman in PSD. Trebuie atrasi oameni competenti pe toate domeniile. Avem o buna colaborare cu sindicatele, dar trebuie sa colaboram si cu patronatele”, a spus Vasile Toma.

Senatorul PSD de Iasi considera ca, doctrinar, partidul ar trebui sa se deplaseze catre zona de centru si chiar sa ia in calcul o schimbare a numelui formatiunii.

„Putem lua in considerare, odata cu abordarea doctrinara mai mult spre centru, si o schimbare a numelui partidului”, a declarat Vasile Toma.

Senatorul PSD a mai precizat ca se impune organizarea unui congres cat mai repede, insa adauga ca noua conducere trebuie sa-si asume rezultatul alegerilor prezidentiale.

Intrebat daca ar fi un dezastru ca, la prezidentiale, candidatul PSD sa nu intre in turul doi, Toma a raspuns: „Absolut. Daca nu va fi un scor bun la prezidentiale, atunci vom vedea ce e de facut”.

Senatorul PSD a adaugat ca este normal ca Viorica Dancila sa fie presedinte interimar al partidului, insa ii pare rau ca Paul Stanescu a demisionat din functia de presedinte executiv.

Presedintele interimar al PSD, Viorica Dancila, a declarat, luni, dupa sedinta BPN al partidului, ca ar fi bine sa fie mai multi candidati la functia de presedinte al PSD la congresul din 29 iunie si a apreciat ca viitorul lider al formatiunii trebuie sa fie un om echilibrat, proeuropean, atasat valorilor social-democrate, un om hotarat, in stare sa ridice toate barierele.

Mai mult despre: ,

Comentarii: