PSD, clip electoral cu inculpatul Tudorache. Firea: „Am invitat in echipa PSD Bucuresti cei mai buni specialisti”. Tudorache, specialist in diamante

politica

Pe retelele de socializare este difuzat un clip electoral al PSD in care inculpatul Daniel Tudorache apare in „echipa cu cei mai buni specialisti”. DNA a anuntat sambata dimineata ca l-a prins cu spagi consistente.

„Am invitat in echipa PSD Bucuresti cei mai buni specialisti”, spune Firea in clipul PSD, in care apare si Tudorache. Tudorache ocupa locul doi pe lista PSD, dupa Alexandru Rafila.

Sambata dimineata, DNA a anuntat ca l-a pus sub urmarire penala pe Tudorache sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor.

„In perioada in care a ocupat functii publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproportionat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obtinute in mod nelegal, acesta ar fi interpus doua persoane (sotia si menajera), care au actionat ca proprietarii aparenti ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele doua, sumele sa fie introduse in circuitul civil.

Banii astfel introdusi in circuitul civil ar fi fost utilizati pentru a achita excursii in strainatate, bijuterii, articole vestimentare de lux atat din tara, cat si din strainatate, autoturisme, imobile, scoli private, acordarea de imprumuturi, constituirea de depozite.

Concret, in perioada de referinta (2008-2018), in care Tudorache Daniel ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentand o medie de aproximativ o mie de euro pe luna), exista suspiciunea ca acesta ar fi savarsit infractiunea de spalare a banilor constand in:

– depunerea de sume de bani in numerar prin intermediul fostei sotii si al menajerei, in conturi bancare deschise pe numele acestora – in total 2.990.000 lei si 235.000 euro;
– achizitionarea de bunuri imobile pe numele fostei sotii in suma totala de 305.000 euro si 470.000 lei, sume platite de asemenea in numerar;
– acordarea unui imprumut unei persoane, tot in numerar, in cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei sotii,;
– achizitionarea de bijuterii, inclusiv diamante, a caror valoare urmeaza a fi stabilita (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel in valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii in valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant in valoare de 80.000 euro si un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei si lantisor cu pandantiv in valoare de 11.200 de euro, etc.),
– achizitionarea de actiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei sotii,
– asocierea in participatiune cu o societate privata cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soti, toate acestea cu fonduri cu privire la care exista suspiciunea ca sunt provenite din infractiuni”, anunta DNA.

Mai mult despre: ,

Comentarii: