PSD, comunicat disperat cu o ora inainte de mesajul lui Klaus Iohannis: „Psihoza colectiva, de ostilitate maxima, a fost intretinuta de presedintele Iohannis inclusiv legitimarea injuraturilor triviale antiPSD”

politica

Partidul Social Democrat a emis luni un comunicat de presa prin care il acuza pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, de dezbinare si propaganda mincinoasa. Comunicatul a fost transmis presei cu o ora inainte ca Iohannis sa sustina o declaratie legata de violentele de vineri din Piata Victoriei.

Iata comunicatul integral al PSD:

Romania culege roadele politicii de ura, dezbinare si propaganda mincinoasa promovate de presedintele Klaus Werner Iohannis si adeptii sai.

Acum, in anul Centenarului Unirii, tara este mai dezbinata decat oricand, intoleranta este la cote maxime iar violentele de limbaj, de atitudine si comportament ajung la forme violente, in strada, impotriva institutiilor statului roman.

Legea este siluita si rastalmacita dupa bunul plac al provocatorilor si contestatarilor de profesie

Dezinformarea, manipularea, minciuna publica sunt practici cotidiene menite sa intretina un climat de profunda ostilitate la adresa puterii democratic alese si a guvernului sau legitim.

Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis este principalul responsabil pentru actuala stare a societatii romanesti. Acum, dupa ultimele sale manifestari de incitare la anarhie sociala si de timorare a autoritatii publice, este cu atat mai evident ca Iohannis n-a vrut, n-a stiut ori n-a putut sa fie presedintele tututor romanilor, moderatorul institutional, arbitrul neutru consacrat de Constitutie. Dimpotriva. In loc sa fie alesul care ( ne) uneste Iohannis a ales sa devina Dezbinatorul.

Iohannis si-a permis ca presedinte sa incurajeze protestele de strada anarhice, antiPSD si antiguvernamentale. Astfel s-a ajuns ca persoane violente, pornite pe distrugere, sa se simta indreptatite la excese, atat in mesajele publice cat si in comportament si atitudine si sa deturneze si sa confiste, pentru interesele lor obscure, manifestatiile de strada.

Psihoza colectiva, de ostilitate maxima, a fost intretinuta de presedintele Iohannis inclusiv legitimarea injuraturilor triviale antiPSD, pe care le-a calificat, absurd, drept opinie politica justificata.

In acest context incarcat de violenta s-a ajuns la protestul din 10 August, care n-a mai avut nici organizatori, pentru ca s-au retras, si nici autorizatiile necesare, desi initial toate datele aratau ca va fi deplin legal.

Acum este evident ca sustinatorii politici ai lui Iohannis s-au implicat in organizare, au incurajat un limbaj si o atitudine cat mai dure, obscene. Unii dintre initiati au anticipat si premedidat violentele de strada si au chemat la mobilizare desi erau constienti ca vor fi confruntari cu fortele de ordine.

Intreg scenariul de forta este similar cu cel care a precedat demisia premierului Ponta si instalarea ” Guvernului Sau”, respectiv guvernul tehnocrat condus de Ciolos, supranumit guvernul ” zero” pentru completa sa lipsa de performanta.

Si acum, ca si atunci, s-a incercat provocarea unor incidente grave care sa genereze emotie colectiva puternica si sa aduca oameni revoltati in strada pentru a pune presiune si pentru a crea o situatie critica care sa forteze caderea actualului guvern.

Acesta este practic modelul prezidential Iohannis de inlaturare a unui guvern legitim ales si reprezentativ pentru votul tarii cu unul artificial, rezultat din combinatii si interese obscure, fara nicio legatura cu vointa ori alegerea romanilor.

In fata agresivitatii si a violentei unui protest ilegal, cu atacarea nejustificata a fortelor de ordine, cu incendieri, cu distrugeri si care avea drept scop ocuparea cladirii Guvernului, presedintele Iohannis, in loc sa apere legea si ordinea constitutionala, a ales sa fie complicele si sustinatorul agresorilor. Este fara precedent o astfel de conduita publica a celui mai inalt reprezentat al unui stat, ales prin vot, a carui obligatie esentiala este respectarea Constitutiei si apararea ordinii de drept.

Este de neinchipuit ca in loc de sustinere de la presedintele tarii careia i-au jurat credinta, militarii – politistii ori jandarmii in exercitiul functiunii – sa primeasca acuzatii si sa le fie subminata autoritatea si credibilitatea… iar prin solicitarea sa expresa ca procurorii sa-i ancheteze pentru actiunile lor de aparare si riposta in fata protestarilor violenti,

Iohannis nu doar ca-i umileste pe oamenii legii, ci ii si timoreaza si slabeste nepermis determinarea unor institutii vitale in interventiile pentru apararea ordinii publice.

Nicaieri, niciodata, un presedinte in functie n-a actionat astfel impotriva legii si a stabilitatii interne asa cum face presedintele actual al Romaniei. Klaus Werner Iohannis reprezinta un factor efectiv nociv, care intretine conflictele si dezbina insistent si cu premeditare societatea romaneasca, in dispretul si cu incalcarea grava a atributiilor sale constitutionale.

PSD cere imperativ presedintelui Iohannis sa dea dovada de responsabilitate, sa se comporte si sa actioneze ca presedinte al romanilor, sa contribuie la consolidarea drepturilor si libertatilor democratice, a unui veritabil stat de drept, sa sprijine dezvoltarea tarii cu deplina buna credinta si corectitudine fata de vointa populara liber exprimata.

PSD face apel la asigurarea unei depline stabilitati politice a tarii si califica drept antinationala orice tentativa care urmareste subminarea exercitarii guvernarii de catre actuala majoritatea parlamentara.

Comentarii: