PSD continua sa il atace violent pe Timmermans si a doua zi. Infractorii PSD se identifica cu Romania

politica

Europarlamentarul PSD Claudia Tapardel a catalogat drept „revoltatoare” pozitia pe care a avut-o Frans Timmermans, precizand ca oficialul european a facut un proces de intentie Romaniei. Aceasta a sustinut ca Timmermans a ajuns sa vorbeasca pe aceeasi voce cu „cel mai mare dusman al Romaniei”, Monica Macovei.

„Este absolut revoltatoare pozitia prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans in cadrul Comisiei LIBE. In loc sa dea dovada de echilibru, Timmermans s-a comportat ca un adevarat procuror, acuzand fara drept de apel Romania. Oficialul Comisiei Europene a facut un proces de intentie Romaniei, folosind ca argumente niste documente total nepotrivite – un Raport al Mecanismului de Cooperare si Verificare vechi de un an de zile (Noiembrie 2017) si un Raport provizoriu al Comisiei de la Venetia despre modificarile aduse legilor justitiei”, a afirmat europarlamentarul PSD, Claudia Tapardel, printr-un comunicat de presa remis, marti, Mediafax.

Acesta se intreaba de ce oficialii europeni nu deschis subiectul abuzurilor din justitie si despre protocoalele secrete incheiate de SRI cu alte institutii din sistemul judiciar, iar aceasta tema nu figureaza nici in rapoartele MCV.

„Am vazut la Prim-Vicepresedintele Comisiei Europene o dubla masura si un limbaj dublu, ignorand total ce i s-a prezentat despre protocoalele secrete din justitie (peste 500 de asemenea protocoale), despre dosarele instrumentate in mod abuziv de procurori pe baza interceptarii a milioane de romani (6 milioane de cetateni romani, adica o treime din populatia cu drept de vot, au fost interceptati, inregistrati, filati de serviciile secrete)”, a completat Tapardel.

Europarlamentul PSD mai spune ca „Frans Timmermans ignora atacurile permanente la adresa Guvernului legitim de la Bucuresti, dar si deciziile Curtii Constitutionale care considera ca legile privind reforma sistemului juridic sunt conforme cu legislatia romaneasca si nu incalca prevederi ale Constitutiei Romaniei. Nici in reuniunea Comisiei LIBE de aseara, dar nici cu alte ocazii, nimeni nu a fost capabil sa mentioneze un singur articol din pachetul de legi privind justitia, care sa incalce legislatia europeana. Din pacate, Frans Timmermans a ajuns sa vorbeasca pe aceeasi voce cu Monica Macovei, cel mai mare dusman al Romaniei”.

Totodata, in legatura cu protestele violente din 10 august de la Bucuresti, eurodeputatul social-democrat se intreaba si de ce institutiile europene nu organizeaza dezbateri referitoare la interventiile politiei la Bruxelles sau Barcelona.

„Mass-media a prezentat imagini cu interventii ale jandarmilor si din alte state membre UE. Nu am vazut nicio dezbatere pe aceasta tema si jandarmii, de exemplu, de la Bruxelles sau mai nou de la Barcelona, au actionat la fel ca cei de la Bucuresti. Daca cei de la Bucuresti au actionat gresit, inseamna ca in toata Uniunea Europeana actioneaza gresit. Este inca o dovada ca Romania este discriminata si asezata la colt, doar pentru ca la Bucuresti se afla, in mod legitim, un Guvern care nu este pe placul unora de la Bruxelles sau Strasbourg”, a mai precizat Claudia Tapardel.

Aceasta sustine ca exista un risc foarte mare ca ceea ce s-a intamplat in Comisia LIBE sa se repete miercuri, in plenul Parlamentului European, la dezbaterea despre Romania, in prezenta premierului Viorica Dancila. De asemenea, Tapardel afirma ca semnalele primite vin sa confirme ca vom asista la o noua executie politica, fara ca Romania sa poata fi aparata.

„Este de netolerat ca in cea mai democratica institutie a Uniunii Europene sa fie introdusa cenzura, iar eurodeputatilor romani sa nu li se permita sa-si apere tara. Este inacceptabil ca intreaga delegatie social-democrata, una dintre cele mai importante delegatii din Parlamentul European, sa fie pur si simplu redusa la tacere: niciun coleg social-democrat nu a primit timp de vorbire in plenara”, conchide europarlamentarul PSD.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, in timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situatia din Romania, modificarea legilor Justitiei, afirmand ca CE nu va ezita sa aduca „in fata instantei guvernul roman daca regulile sunt incalcate”.

Oficialul european a mai declarat ca protestatarii din 10 august nu pot fi definiti ca fiind „huligani”, din imaginile vizionate in acea perioada reiesind ca acestia au fost pasnici. Timmermans a precizat ca anterior ca a privit socat cand protestatarii au fost batuti atunci in Piata Victoriei.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat sa participe si premierul Viorica Dancila.

Comentarii: