PSD continua sa latre si a 2-a zi dupa acuzatiile lui Iohannis: „Marile proiecte ale presedintelui Iohannis sunt esecuri nationale”

politica

PSD a transmis joi ca presedintele Klaus Iohannis nu are viziune in domenii cheie pentru romani – educatie, sanatate si economie. PSD mai sustine ca „demagogia, dublul standard si politicianismul sunt adevaratele repere ale mandatului” sefului statului.

„Romania normala: masti obligatorii – DA, masti gratuite – NU! Romania educata: scoala – NU, alegeri – DA! Romania resetata: pensii si alocatii – NU, afaceri de partid in pandemie – DA!”, sustine PSD pe pagina oficiala de Facebook.

Sursa citata mai spune ca „marile proiecte” ale lui Klaus Iohannis sunt niste „esecuri nationale”.

„Iohannis demonstreaza zi de zi ca ii lipseste viziunea pe domeniile-cheie care privesc viata romanilor: sanatatea, educatia si economia. Demagogia, dublul standard si politicianismul sunt adevaratele repere ale mandatului sau. Marile proiecte ale presedintelui Iohannis sunt esecuri nationale, in care romanii platesc, iar liberalii se imbogatesc”, a mai precizat sursa mentionata.

PSD mai transmite ca Guvernul PNL si-a pierdut complet credibilitatea si legitimitatea, fapt pentru care in august partidul va depune motiune de cenzura.

„Puterea liberala si-a pierdut total credibilitatea si legitimitatea: fiecare zi la guvernare este inca o zi care face rau tarii! De aceea, in august punem #STOP haosului PNL!”, a mai scris PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a acuzat miercuri PSD ca a tergiversat ”cu un cinism inimaginabil” adoptarea Legii carantinei in Parlament, adaugand ca „au aparut politicieni care au incitat la nesupunere”.

„In timpul starii de urgenta, situatia a fost bine gestionata si am avut o crestere si atunci, dar pe urma numarul de persoane infectate a intrat in descrestere. Intrand, pe urma, in starea de alerta, au intervenit o serie de decizii ale Curtii Constitutionale si o serie de modificari legislative care au facut gestiunea fenomenului epidemiologic mai dificila. O etapa care mie mi s-a parut notabil de negativa a fost disputa in Parlament pe Legea carantinei si izolarii. Chiar daca cineva o sa ma acuze ca fac declaratii politice pe pandemie, nu pot sa nu vad ca legea a fost elaborata, proiectul de lege a fost elaborat in regim de urgenta de Guvern, trimis in Parlament, unde PSD-ul, nimeni altul, a tras de timp, intr-un mod cinic, pe care nu l-a banuit nimeni. Deci, cu un cinism inimaginabil, au tinut aceasta lege saptamani in Parlament si, in acest timp, publicul a primit impresia sau s-a cristalizat impresia ca lucrurile nu sunt grave”, a sustinut seful statului, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, au aparut politicieni care „au incitat” la nesupunere, inducand in public impresia ca lucrurile nu sunt grave.

„Au aparut politicieni care deschis au incitat la nesupunere, sa nu purtam masca, sa ne vedem de treaba, sa nu mai raportam atatea chestiuni si asa mai departe, inducand in public impresia ca lucrurile nu sunt grave, ca aceste masuri nu sunt necesare. Stiti foarte bine ca in acele saptamani foarte multe persoane infectate detectate au parasit spitalele, pur si simplu fiindca Guvernului i s-a luat din mana un instrument important de gestiune. Deci, PSD-ul, cu un cinism inimaginabil, a tergiversat adoptarea acestei legislatii, multi politicieni au creat impresia ca lucrurile nu sunt grave, ca toata lumea se poate relaxa si in aceasta perioada situatia epidemiologica s-a deteriorat grav. Asa am ajuns la cele 1.200 de cazuri zilnice pe care le avem acum. Si, din pacate, aceasta evolutie va mai dura, chiar daca masurile luate acum de Guvern sunt cele corecte, daca lumea incepe sa inteleaga ca treburile sunt serioase, ca boala poate fi mortala, faptul ca atatea persoane au fost infectate in acele saptamani va avea urmari pe toata vara”, a adaugat presedintele Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: