PSD continua sa mearga pe aratura: „Presedintele Iohannis ii minte pe copiii Romaniei. Nu poate fi un bun parinte al natiunii”

politica

PSD sustine ca presedintele Iohannis „ii minte pe copiii Romaniei” pentru ca ar „sabota” noua dublare a alocatiilor decisa de majoritatea PSD din Parlament.

„Klaus Iohannis trebuie sa #promulge rapid dublarea alocatiilor pentru copii daca vrea ca romanii sa nu-l considere principalul autor al planului PNL de amanare repetata a aplicarii legii.

Liberalii arata deja public ca vor sa tergiverseze la maxim o masura buna pentru milioane de copii. Orban se gandeste sa atace legea la Curtea Constitutionala, iar ministrul Muncii spune ca va face calcule peste vreo luna.

Nu sunt doar cinici, se dovedesc si total decuplati de la realitate. In Germania, guvernul de dreapta tocmai da o #alocatie suplimentara de 300 de euro pentru fiecare copil, ca parte a planului anti-criza. In Romania, premierul de dreapta vorbeste despre alocatiile copiilor ca despre niste “pomeni”.

Acum, presedintele nu-i mai poate pacali pe romani, ca in ianuarie cand a semnat rapid legea, apoi a impins Guvernul sa o amane noua luni. Al doilea sabotaj asupra dublarii alocatiilor va arata de ce un presedinte care-i minte pe copiii Romaniei nu poate fi un bun parinte al natiunii!”, a anuntat PSD pe Facebook.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat  ca este nevoie de 6,3 miliarde de lei pentru ca Guvernul sa poata suporta aceasta majorare.

„Suntem in plina criza globala. De unde sa luam acesti bani? Sa taxam populatia mai mult? Sa taiem de la investitii sau sa ne imprumutam si mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acesti bani”, a declarat ministrul Citu la Digi24.

Citu subliniaza ca alocatiile au fost majorate in Parlament fara sa aiba sursa de finantare, astfel ca legea este neconstitutionala.

„Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este in criza, este o criza globala, nu ai cum sa discuti despre asa ceva (…) Vedem daca putem sa amanam pentru viitor”, a mai spus Citu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: