PSD contra PSD. Tudose afirma ca o lege promovata de PSD in urma cu trei ani a fost o „decizie foarte proasta”: „L-am informat pe Klaus Iohannis”

news

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, la Romania TV, ca legea pensiilor speciale, promovata de PSD in urma cu cativa ani, reprezinta o decizie „foarte proasta”. 

”Nu am taiat pensiile speciale in sensul de a elimina, ci am dorit sa revenim intr-o normalitate. Ajunsesem in 2017 intr-o situatie demna de un film de groaza. In nicio tara o pensie nu poate fi mai mare decat salariul pe care l-ai avut.

Abordarea mea si a Guvernului e urmatoarea: identificam o probelma, punem reflectoarele pe ea, o tratam ca atare, cautam solutii si o rezolvam. (…) Termenul la care intra in vigoare e 15 septembrie, dand o luna timp sa aleaga fiecare ce vrea. Nu am vrut sa scap de nimeni (nr. – generalii SRI care s-au pensionat in masa). Daca vrem normalitate, nu mai merge asa”, a declarat Tudose la Romania TV.

El a tinut sa spuna ca l-a informat si pe presedintele Klaus Iohannis, care nu a avut nimic de obiecta in acest sens. „Nu am luat decizia peste noapte. L-am informat pe Klaus Iohannis cu privire la aceste decizii.Nu a avut obiectii. Nu isi poate asuma iesiri la pensii la 40 de ani cu 130% din salariu. Noi de abia am venit. Au fost decizii luate foarte prost acum 2-3-4 ani. Pe noua lege a pensiilor, lucrurile se vor reglementa. In afara de diferentele foarte mari dintre segmente, exista diferente si pe acelasi segment. Nu este drept. Doamna ministru Vasilescu va incerca sa rezolve aceste probleme si va reusi”, a mai spus premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: