PSD crapa in doua mari bucati. PSD Iasi, sustinut de filiale din Moldova si Ardeal, ataca politica „pumnului in gura”. Organizatiile din sud raspund dur

news

Filiala municipala a PSD Iasi il sustine pe liderul organizatiei judetene Mihai Chirica, intrucat a respins ”politica pumnului in gura si a pumnului in masa, militand pentru normalitate si dialog”, scrie News.ro.

”Consideram ca domnul Mihai Chirica are legitimitate deplina pentru a exercita in continuare atributiile functiilor de vicepresedinte al PSD si de presedinte al Organizatiei Municipale Iasi a PSD. (…) Asa cum a promis, domnul Mihai Chirica a respins programatic politica pumnului in gura si a pumnului in masa, militand pentru normalitate, dialog si colaborare, astfel incat putem spune ca in prezent organizatia municipala Iasi este una dintre cele mai dinamice, dar si mai performante din tara.

La cele doua scrutine de anul trecut, organizatia municipala Iasi a PSD a obtinut cele mai bune rezultate din 1992 incoace, iar aceasta intr-un centru universitar important in care partidul nostru a avut intotdeauna dificultati sa se impuna: candidatul PSD la primarie, domnul Mihai Chirica, a fost ales cu 47% din voturi, lista de candidati PSD la Consiliul Local a obtinut 42% din voturi si majoritatea simpla in legislativul local, iar la alegerile parlamentare s-au primit peste 40% din voturi”, a declarat liderul organizatiei municipale PSD Iasi, Paul Boisteanu.

Mai multe organizatii din sudul tarii, cele din Dambovita, Olt si Giurgiu, au anuntat ca Mihai Chirica ”a adus daune grave imaginii si prestigiului PSD, situandu-se in afara acestuia”.

”Declaratiile domnului Mihai Chirica incalca obligatiile stabilite de Statutul PSD pentru membrii de partid, privind pastrarea si intarirea unitatii partidului, neexprimarea in public, in numele partidului, a unor pareri care contravin politicii, strategiei si hotararilor adoptate. Prin declaratiile sale, a adus daune grave imaginii si prestigiului PSD, situandu-se in afara acestuia. Din aceste motive, solicitam Comitetului Executiv National sa ia in discutie conduita domnului vicepresedinte Mihai Chirica si sa sanctioneze ferm pe toti cei care, prin actiunile lor, urmaresc slabirea Partidului Social Democrat si blocarea aplicarii Programului de guvernare”, se arata in comunicatul PSD Dambovita, semnat de presedintele organizatiei, Adrian Tutuianu.

Si presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, este de parere ca Mihai Chirica, liderul PSD care a lansat critici dure la adresa liderului partidului, Liviu Dragnea, „s-a autoeliminat” din partid. „Suta la suta, colegii mei imi impartasesc opinia”, a spus Stanescu.

Paul Stanescu a afirmat, luni, referitor la declaratiile primarului din Iasi cu privire la Liviu Dragnea, ca acesta „s-a autoeliminat” din partid, ceea ce va fi oficializat in forurile statutare ale partidului.

„Un vicepresedinte care are o asemenea pozitie in cadrul partidului s-a autoeliminat. Nu mai face parte din partid, dar trebuie sa discutam acest caz in forurile statutare. Si la Olt vom avea, miercuri sau joi, un Comitet Executiv, pentru ca nu poate sa fie o decizie personala a mea. Vom avea o pozitie oficiala in ceea ce il priveste pe vicepresedintele Chirica de la Iasi. Suta la suta, colegii mei imi impartasesc opinia”, a spus Stanescu.

Mihai Chirica a declarat, duminica, ca este vocea mai multor oameni rationali din partid. El a spus ca demersurile sale critice sunt sustinute de organizatiile din Ardeal si din nordul Moldovei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: