PSD da indicatii PNL-ului: „Ar trebui o decizie a coalitiei prin care Vlad Voiculescu sa fie retras din guvern”

politica

Vicepresedintele PSD Gabriel Zetea afirma ca este nevoie de demisia de onoare a ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, dupa scandalul de la Spitalul Foisor. „Eu nu cred ca se va intampla acest lucru si atunci ar trebui o decizie a coalitiei, prin care Vlad Voiculescu sa fie retras din aceasta functie”, sustine Zetea. El declara ca in Parlament PSD „va trage din nou un semnal de alarma in ceea ce-l priveste pe Vlad Voiculescu, fie printr-o motiune simpla, de ce nu, mai apoi printr-o motiune de cenzura”.

Gabriel Zetea a cerut demisia lui Vlad Voiculescu in scandalul de la Spitalul Foisor.

„De data aceasta, primul-ministru Citu are dreptate, e nevoie macar de o demisie de onoare, avand in vedere felul in care a fost perceputa public implementarea acestei decizii de transformare a Spitalului Foisor in spital Covid (…). Felul in care s-a implementat aceasta decizie arata o lipsa de empatie a unui demnitar, a unuia dintre cei mai importanti demnitari ai Romaniei in aceasta perioada, ministrul Sanatatii. Da, e nevoie de demisia de onoare. Eu nu cred ca se va intampla acest lucru si atunci ar trebui o decizie a coalitiei, prin care Vlad Voiculescu sa fie retras din aceasta functie”, a afirmat, la RFI, Gabriel Zetea.

El nu a exclus o noua motiune simpla la adresa lui Vlad Voiculescu.

„In Parlament, PSD va trage din nou un semnal de alarma in ceea ce-l priveste pe Vlad Voiculescu, fie printr-o motiune simpla, de ce nu, mai apoi printr-o motiune de cenzura, pentru ca ii vedem pe cei din coalitie, pe cei din PNL, pe cei din UDMR, care in toate aceste zile l-au criticat public, pe buna dreptate, pe Vlad Voiculescu. Dar sa nu uitam, abia acum cateva saptamani, PSD a depus o motiune simpla impotriva lui Vlad Voiculescu, iar cei din PNL si UDMR au considerat ca Vlad Voiculescu este in continuare potrivit sa conduca acest minister. O sa le mai dam inca o data oportunitatea, sa vedem daca intre timp si-au schimbat parerea”, a sustinut Zetea.

Premierul Florin Citu a declarat, intrebat duminica daca il va remania pe ministrul Vlad Voiculescu, in contextul in care unii liberali au afirmat ca vor propune acest lucru, ca astfel de decizii sunt luate de catre premier si ele nu se discuta, ci vor fi anuntate. Ulterior, premierul a reluat afirmatiile din conferinta de presa si a scris pe Facebook ca asa cum fiecare contribuabil are legatura cu Ministerul Finantelor, cum fiecare elev are legatura cu Ministerul Educatiei, fiecare pacient are legatura cu Ministerul Sanatatii. Referitor la situatia de la Spitalul Foisor, unde pacientii au fost evacuati noaptea, ca urmare a decizie de transformare in spital COVID, a afirmat ca este vorba despre onoare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: