PSD, decizie penibila. Mega-mitingul de un milion de oameni s-a transformat intr-un „milion de mini-mitinguri”. Decizia CEX

news

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri ca orice organizatie a partidului din tara poate sa organizeze manifestatii publice oricand, insa nu a fost de acord cu mitingul de un milion de oameni din Bucuresti.

„Am decis astazi in Comitetul Executiv National ca orice organizatie PSD din tara sa poata sa organizeze manifestari publice oricand, stabilind data, locul si motivul pentru care vor sa faca aceasta manifestatie, coordonandu-se sau nu intre judete”, a precizat Dragnea, la Baile Herculane, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

„Din fabulosul miting national de un milion de oameni al PSD s-a ales incropirea unui milion de mini-mitinguri prin filiale”, a comentat ironic jurnalista Oana Dobre.

Mai multe voci din interiorul PSD, printre care Codrin Stefanescu si Liviu Plesoianu, au cerut in repetate randuri organizarea unor manifestatii care sa contracareze protestele de strada antiguvernamentale. Ideea a revenit in partid odata cu dosarele deschise de DNA si in care este implicat Liviu Dragnea si cu aparitia informatiilor conform carora si alti lideri sau ministri ai partidului ar urma sa aiba probleme in justitie.

„Partidele de guvernamant din Polonia si Ungaria au fost in stare sa organizeze mitinguri, marsuri cu sute de mii de oameni, pentru tarile lor, nu numai pentru partidele lor. Psd, care a obtinut un scor urias pentru intreaga europa, e sau nu in stare?”, a scris deputatul Liviu Plesoianu pe Facebook.

La randul sau, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, la un post tv, ca ar trebui sa aiba loc o manifestatie cu scopul „denuntarea abuzurilor statului paralel”.

„Nu neaparat pentru sustinerea Guvernului. Noi vrem un miting de amploare in Bucuresti si alte orase pentru a sustine cateva idei: ca in Romania nu trebuie sa mai existe abuzuri, ca nu mai trebuie sa permitem unui stat paralel sa conduca si sa decida in aceasta tara, de multe ori in afara intereselor Romaniei. Apar declaratii, filme, inregistrari ale procurorilor, despre lucruri ingrozitoare incat nu putem ramane imuni. In sensul asta vrem un miting”, a spus Stefanescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: