PSD declanseaza minele amplasate in ALDE. Inca un lider ALDE il ataca pe Tariceanu: „Situatia este grava, vom fi desfiintati”

politica

Liderul ALDE Olt a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca ezultatele slabe ale partidului au fost analizate dupa europarlamentare si, din 48 de judete, plus sectoarele Bucurestiului, 38 nu au trecut de pragul de 5%.

„Este foarte simplu sa te gandesti, cand ai 38 de organizatii judetene sub 5%, ca aici este o problema de fond, o problema la nivel national. Masurile care s-au luat dupa europarlamentare s-au referit la desfiintarea filialelor care nu au trecut pragul, iar nimeni de la centru nu si-a asumat vreo responsabilitate fata de aceasta situatie. Cat s-a luat pentru infiintarea si consolidarea organizatiilor, iar acum sa le desfiintezi? Cum sa iei o astfel de decizie si inaintea vacantei cand stii ca imediat dupa incepi campania electorala? Pai cu cine mai muncesti, cu cine intri in campanie? Secretarul general Daniel Chitoiu trebuia sa apere partidul, pe liderul acestuia, de atacurile nepermise ale noului partener politic, Pro Romania, care a incercat sa ne trateze ca pe un partid minor din noua alianta”, a spus deputatul Mihai Nita.

Acesta spune ca secretarul general al ALDE este numit de presedinte, iar el cere demisia lui Daniel Chitoiu. Daca nu vrea sa plece, sa fie demis de Calin Popescu Tariceanu, adauga Nita.

In opinia acestuia, au fost luate decizii netransparente, fara consultarea filialelor, privind retragerea ALDE de la guvernare, dar si renuntarea la candidatura la prezindentiale a lui Calin Popescu-Tariceanu si sustinerea unui candidat independent.

„Lucrurile sunt simple privind modul cum a fost gestionata campania electorala, cum a fost gestionata situatia grava in care am ajuns dupa europarlamentare, fiind vorba despre un mod defectuos de a gestiona o discutie privind alianta cu Pro Romania. Colegi de-ai domnului Ponta il fac ca pe dracu pe Tariceanu si noi acceptam sa ne asociem, ca Ponta este un baiat bun. Eu trebuie sa apar liderii si partidul ALDE de cei care au aruncat cu noroi in Tariceanu. Cum este posibil sa mai porti discutii cu partidul respectiv, care te-a mintit? Am curaj sa spun ca au gresit enorm cei care au initiat alianta cu Pro Romania si nu au dat dovada de niciun gram de diplomatie. Situatia este grava, daca ALDE merge mai departe cu acesti oameni, cu mentalitatea, cu planurile si strategia actuale, vom fi desfiintati cel tarziu in luna februarie a anului viitor”, adauga liderul ALDE Olt.

ALDE Olt a obtinut la europarlamentare 5,16%.

Mai mult despre: ,


Comentarii: