PSD declara razboi Comisiei JURI si cauta CCR-ul UE. Anunt oficial: „Decizie contrara regulamentului Parlamentului European”

politica

Purtatorul de cuvant al PSD, Valeriu Steriu, anunta ca decizia Comisiei JURI de a o respinge definitiv pe Rovana Plumb incalca regulamentul Parlamentului European.

”Decizia de astazi a Comisiei este profund incorecta si contrara regulamentului de procedura din Parlamentul European. Este o decizie eminamente politica. Este incorecta pentru ca potentialul conflict de interese, cum il defineste comisia, fusese stins definitiv, aspect pe care Comisia l-a aflat ca urmare a scrisorii trimise de Rovana Plumb. Comisia se situeaza in afara regulamentului de procedura. Este o problema juridica, chiar in curtea Comisiei Juridice JURI”, a declarat Steriu la Realitatea TV.

El l-a acuzat apoi pe presedintele Iohannis ca a facut presiuni asupra membrilor Comisiei JURI.

”Vom avea in aceasta dupa-amiaza o analiza pentru a vedea care sunt urmatorii pasi. Condamnam iesirea presedintelui Iohannis de astazi de dimineata cu acea invitatie la consultare, inainte de avea verdictul de la Bruxelles pe situatia doamnei Rovana Plumb. Mi s-a parut o presiune indirecta pe care a facut-o presedintele, intr-un moment in care lucrurile se decideau la Bruxelles”, a mai sustinut Steriu.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat ca va face o declaratie de presa in cazul Plumb in aceasta seara, de la ora 19.00.

Un europarlamentar francez din Comisia JURI anunta ca scrisoare prin care Robana Plumb anunta ca si-a stins datoria de 800.000 de lei cu ajutorul a doua apartamente a „inrautatit situatia”. „Arata ca saptamana trecuta nu a fost o problema pentru dansa, dar acum, dintr-odata, poate sa achite un imprumut de peste 200.000 de euro, sunt multi bani”, a explicat europarlamentarul.

„A fost o intalnire foarte ciudata, in care ni s-a cerut sa mai votam o data ce votaseram deja. Consider ca a fost o incercare de a schimba votul”, a declarat la finalul sedintei europarlamentarul francez Manon Aubry (Stanga Unita), citata de Europa Libera.

Ea a explicat ca europarlamentarii din Comisia JURI au respins initial agenda sedintei, prin care li se cerea sa voteze din nou in cazul Rovanei Plumb si a lui Laszlo Trocsanyi, „dar pana la urma am fost fortati sa votam din nou”.

Intrebata daca scrisoarea Rovanei Plumb catre Comisie a adus clarificari in privinta conflictului sau de interese, Aubry a spus ca „scrisoarea nu a rezolvat problema, in opinia mea inrautateste situatia. Arata ca saptamana trecuta nu a fost o problema pentru dansa, dar acum, dintr-odata, poate sa achite un imprumut de peste 200.000 de euro, sunt multi bani”.

„Am votat din nou si votul a confirmat ca cei doi candidati comisari nu isi pot exercita functiile, din cauza conflictelor de interese, care nu pot fi rezolvate. Speram ca acest vot il va clarifica pe presedintele Parlamentului, dar sunt foarte surprinsa de intreg acest proces, prin care a trebuit sa facem o noua sedinta. Acest lucru arata cat de politizat este intreg procesul. Pasul urmator este ca ei nu pot fi numiti comisari. Nu este decizia noastra sa numim comisari”, a mai spus eurodeputata din Franta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: