PSD, delir total in ultima seara inainte de alegeri. Il acuza pe Marcel Vela ca va fura alegerile: „A stat prea mult cu interlopii”

politica

PSD reactioneaza furibund dupa ce Marcel Vela a iesit, sambata, intr-o conferinta de presa pentru a anunta masurile luate de MAI in legatura cu buna desfasurare a alegerilor locale de duminica.

„Legea nu exista pentru Vela! Cand stai prea mult cu #interlopii, incepi sa ai aceleasi obiceiuri! Ministrul de Interne trebuia sa fie primul care vegheaza la #respectarea legii in privinta organizarii alegerilor locale de maine! Vela este insa primul care o incalca!

Pana ieri, cand era intrebat, Vela spunea ca este #candidat la Caras-Severin si la Caransebes si ca, din acest motiv, s-a si suspendat de la conducerea Comisiei Tehnice pentru coordonarea activitatilor de organizare a alegerilor locale. Astazi, Vela iese si ne vorbeste cu mult tupeu si nesimtire tocmai de alegeri!!!!

De 10 luni, #alegerile si #hotia au fost singurele preocupari ale PNL! Este clar ca toate actiunile lui Marcel Vela vor viza vicierea rezultatului alegerilor de maine! Dar tot maine romanii le vor da o #lectie pe care sa o tina minte!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat, sambata, ca pentru alegerile locale s-a dispus constituirea de zone speciale de interventie in toate judetele tarii, dar si ca au fost formate echipe de control care sa verifice modul in care politistii isi indeplinesc misiunile.

„Am luat cateva decizii importante pentru a asigura derularea procesului electoral in cele mai bune conditii. Si la aceste alegeri am dispus constituirea de zone speciale de interventie in 689 de localitati, in toate judetele tarii. Pentru acest lucru, am evaluat impreuna cu specialistii din minister patru criterii: istoricul incidentelor, incidentele actuale din campania electorala, vizele de flotant, cat si datele si informatiile detinute fie de catre Ministerul Afacerilor Interne, fie ca s-au regasit in spatiul public in surse deschise”, a declarat Marcel Vela, la sediul MAI, citat de Agerpres.

El a adaugat ca au fost constituite echipe operative si rezerve de interventie in fiecare judet.

„O a doua decizie pe care am luat-o a fost cu privire la constituirea unor echipe operative si rezerve de interventie in fiecare judet, astfel incat la orice apel la 112, la orice incident sa fim prezenti in cel mai scurt timp. Totodata, la fiecare inspectorat judetean, asadar in fiecare judet din Romania, sunt echipe care vor monitoriza si vor indruma inspectoratele judetene. Inca din data de 25 (septembrie – n.r.) am detasat 82 de ofiteri de la nivel central la nivel judetean in misiune de monitorizare si indrumare”, a anuntat ministrul.

De asemenea, Marcel Vela a precizat ca au fost formate echipe de control care sa verifice modul in care politistii isi indeplinesc misiunile.

„La nivelul zonelor care sunt formate intre 4 si 5 judete vor activa echipe de control din cadrul Corpului de control al ministrului Afacerilor Interne, impreuna cu colegi din Corpul de control de la IGPR sau de la Frontiera sau de la Jandarmerie, astfel incat acestia vor verifica modul in care isi indeplinesc angajatii ministerului misiunile pe care le au in competenta”, a precizat Vela.

Mai mult, ministrul de Interne a spus ca la nivel de minister va functiona o grupa de coordonare pana la incheierea procesului de votare, iar la nivel judetean o grupa operativa care va coordona toate activitatile, astfel incat orice incident, orice contraventie, orice infractiune sa fie evaluata si tratata in mod operativ.

Mai mult despre: ,

Comentarii: