PSD, dictatura dezinformarii si coruptiei. SUA au decis sa reia difuzarea postului Europa Libera in Romania

politica

Radio Europa Libera a anuntat ca-si va relansa programele de stiri in Bulgaria si Romania in incercarea de a consolida peisajul mediatic in ambele tari. Radio Europa Libera a functionat in cele doua tari inainte de aderarea la Uniunea Europeana si NATO. Serviciul pentru Bulgaria s-a incheiat in 2004, iar in Romania in 2008.

„Speram in special ca acoperirea noastra, realizata de jurnalistii locali, va contribui la cresterea presei libere, va promova valorile si institutiile democratice si va informa ambele tari cu privire la locul lor in NATO, UE si alte organizatii occidentale. Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu mass-media independente locale si cu societatea civila „, a declarat presedintele RFE / RL Thomas Kent, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit comunicatului de presa, oficialitati guvernamentale, reprezentanti ai societatii civile si ziaristi din ambele tari si-au exprimat ingrijorarea ca dezinformarea, coruptia si divizarile sociale sint pe cale sa submineze sistemele lor politice.

Radio Europa Libera/Radio Libertatea va incepe sa transmita, incepind din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice in limbile bulgara si romana si sa activeze in parteneriat cu institutiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public si pentru a contracara informatiile false.

Radio Europa Libera are birouri in Bosnia-Hertegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia, dar si un serviciu in limba romana pentru Republica Moldova. RFE se bazeaza pe reteaua sa de reporteri locali pentru a furniza stiri si informatii catre 26 de milioane de persoane din 20 de tari in care libertatea mass-media este restrictionata sau unde o presa profesionala nu s-a dezvoltat pe deplin.

Radio Europa Libera este o companie media finantata printr-un program aprobat de Congresul SUA prin Broadcasting Board of Governors.

Comentarii: