PSD este abia la inceput, se anunta tavalugul. Informatii ingrijoratoare, urmeaza un atac total pentru ingenuncherea justitiei. Planul detaliat al borfasilor

news

Dan Tapalaga, primul jurnalist care a avut informatii ca Guvernul Grindeanu pregateste ordonante de gratiere si modificare a legislatiei penale, publica noi informatii extrem de ingrijoratoare. El spune ca urmeaza „alte orori”, precum  reduceri drastice a pedepselor in cazul infractiunilor de luare, dare de mita si trafic de influenta, eliminarea unor procurori sefi prin comasarea DIICOT cu DNA, scoaterea procurorilor din randul magistratilor si, in fine, unificarea serviciilor secrete pentru a prelua controlul si asupra lor.

„Toate aceste informatii au fost confirmate de mai multe surse politice si din sistemul juridic, care au avertizat si asupra dezincriminarii abuzului in serviciu prin OUG. Ce vedem acum a fost doar un palid inceput fata de tavalugul care se anunta”, scrie Tapalaga pe hotnews.ro.

„In planurile PSD, ar urma sa fie abrogat total abuzul in serviciu. PSD va justifica dezincriminarea tuturor formelor de abuz in serviciu pe motiv ca norma e prea larga si ca in conventiile internationale sunt prevazute doar fapte de coruptie, nu si de abuz. Suplimentar, liderii PSD invoca in mod constant faptul ca se constata un blocaj la nivelul administratiei din cauza reglementarilor vagi.

(…) Sunt vizate noi modificari la Codul Penal si la Legea 78 in ce priveste darea, luarea de mita si traficul de influenta. In cazul acestor infractiuni se reduc drastic pedepsele. Astfel, luarea de mita pedepsita in prezent cu inchisoare intre 3 si 10 ani, urmad ca pedeapsa sa fie redusa la inchisoare intre 1 si 5 ani. Se reduc pedepsele si in cazul darii de mita de la 2 la 7 ani la doar 1 la 5 ani. La fel se reduc la trafic de influenta: de la 2 la 7 ani cat este in prezent la 1 la 7 ani. Se va modifica si articolul referitor la divulgarea unor informatii nedestinate publicitatii, urmand sa fie infractiuni doar divulgarea de informatii clasificate. De aceasta dezincriminare partiala vor beneficia in special primarii, sefii de CJ si ministri care organizeaza licitatii, deoarece informatiile din dosarele de licitatie nu sunt clasificate.

Luare, darea de mita si traficul de influenta vor fi apoi mai dificil de probat, potrivit intentiilor PSD. Se vor introduce noi sintagme si conditii in definirea “foloaselor patrimoniale”. Modificarile la Codul Penal mai urmaresc si limitarea posibilitatii de a realiza interceptari si de a folosi anumite probe furnizate de denuntatori.

Nici Calin Popescu Tariceanu nu va fi uitat. Urmeaza sa fie modificata marturia mincinoasa, acuzatia sub care este cercetat liderul ALDE. Astfel, nu va mai fi considerata infractiune refuzul de a face declaratii incriminatorii sau simpla divergenta de marturii in cadrul unui proces, daca nu exista probe certe din care sa rezulte caracterul de rea credinta al acestora.

Si o mica modificare care pare cu dedicatie pentru Dan Voiculescu. Liberarea conditionata a persoanelor de peste 60 de ani se va dispune dupa efectuarea efectiva a o treime din durata pedepsei. In prezent conditia este de doua treimi.

Aceste masuri ar fi, potrivit surselor HotNews.ro, pregatite deja in proiecte de lege elaborate la partid. Vor fi introduse fie ca amendamente la oug-ul care modifica Codul Penal, aceasta urmand sa fie aprobata Parlament, fie ca proiecte de lege separate. In ce priveste proiectul de lege privind gratierea, de remarcat forma suspect de curata care a plecat de la guvern in Parlament. Aici nu exista insa banuiala ca parlamentarii vor introduce amendamente pentru a extinde gratierea si asupra faptelor de coruptie. Toate datele indica faptul ca o vor face.

Pe langa dezincriminari mascate si slabirea Codului Penal, o alta miscare menita sa anihileze procurorii este comasarea DNA cu DIICOT. Acest proiect e mai vechi si nu e clar cand urmeaza sa fie promovat, insa acesta este strict clasificat. Mutarea are ca scop infiintarea unei noi institutii ca modalitate de a impune noi procurori sefi agreati de PSD. Numele cel mai vehiculat la conducerea noii structuri este Oana Schmidt Haineala, numita secretar de stat in ministerul justitiei condus de Florin Iordache.

Prin infiintarea noii institutii rezultate din comasare, Laura Codruta Kovesi (DNA) si Daniel Horodniceanu (DIICOT) isi pierd functiile de conducere. In plus, noua institutie va avea nevoie de cel putin un an pentru a deveni operationala si pentru a face ordine in dosare. Lupta anticorutpei si anchetarea reteleor de crima organizata vor inregistra un recul puternic. In plus, se deschide calea shimbarii sefilor de parchete din structurile teritoriale, un detaliu foarte important de care ar putea beneficia din plin baronii locali”, a scris Tapalaga pe hotnews.ro.

Citeste articolul intregal pe hotnews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: