politica

„PSD este un partid aflat in delir care vrea sa distruga Romania”. Premierul anunta ca „nu vom sta cu mainile incrucisate”

PNL va solicita in plenul Parlamentului retrimiterea raportului la rectificarea bugetara la Comisiile de buget-finante, a declarat, duminica, la Iasi, premierul Ludovic Orban, care a adaugat ca nu sunt posibile cheltuielile cuprinse in acesta, deoarece s-ar risca ajungerea tarii in incapacitate de plata.

„PSD este un partid aflat in delir care vrea sa distruga Romania. Ceea ce s-a intamplat in Comisiile de buget, in care PSD are o majoritate conjuncturala, reprezinta o crima impotriva economiei romanesti si risca sa conduca Romania spre incapacitate de plata, spre faliment. Nu putem sta cu mainile incrucisate si nu putem accepta ca PSD sa isi bata joc de tara asta. Vreau sa readuc aminte ca nicio alta formatiune politica in afara PSD nu a girat aceste decizii ticaloase. Ne vom bate in plenul Camerelor reunite astfel incat sa retrimitem spre Comisia de buget-finante raportul. Sunt convins ca printr-o mobilizare exemplara a celorlalte formatiuni politice care au dat dovada de rationalitate si de legatura cu realitatea economica vom reusi acest lucru”, a spus Orban, intr-o conferinta de presa.

El a fost intrebat ce va face PNL saptamana viitoare cand in Parlament urmeaza sa fie dezbatute rectificarea bugetara modificata care prevede cresterea pensiilor cu 40% si un proiect de lege care da un stimulent pentru profesori de 500 de euro.

Premierul a mentionat ca Guvernul este pregatit „pentru orice alta situatie”, astfel incat sa impiedice PSD „sa faca rau Romaniei”.

„Pot sa va spun ca deja ecourile negative ale acelei faimoase sedinte de la Comisia de buget-finante sunt foarte prezente. (…) Nu sunt posibile aceste cresteri de cheltuieli. PSD, practic, a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare si, in acelasi timp, a modificat si plafonul maxim de indatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adica ce a facut? A generat cheltuieli suplimentare si a interzis posibilitatea obtinerii de finantari pentru sustinerea acestor cheltuieli, adica a pus bazele unui faliment. Noi nu putem accepta ca PSD sa isi bata joc de tara asta si sa conduca Romania spre nicaieri. Ne vom bate, si alegerile parlamentare bat la usa, si vom elibera Romania si de aceasta majoritate ticaloasa care se comporta ca un dusman al Romaniei”, a sustinut Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

13 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

13 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

13 ore ago