PSD face o mare greseala. Un fost ministru tehnocrat critica numirea Vioricai Dancila ca premier

politica

Sociologul Vasile Dincu a declarat, marti, ca PSD face o mare greseala prin faptul ca isi alege oamenii pe care ii propune in functiile de ministri pe baza unei logici geografice, ceea ce influenteaza declansarea crizelor guvernamentale, informeaza Agerpres.

„O mare greseala pe care o face PSD acum, si nu va iesi din ea, este aceea ca a considerat ca in Guvern poate sa fie oricine care a castigat alegerile intr-o unitate administrativ-teritoriala, oricat de mica. Cred ca trebuie sa se treaca la urmatoarea logica. Guvernul trebuie format din specialisti. Parlamentul reprezinta, in mod direct, sa zicem, fiecare unitate teritoriala. Daca se va ajunge la aceasta batalie geografica, in care se pun oameni numai din aceeasi arie geografica, vor avea mult mai des asemenea tipuri de crize”, a declarat Vasile Dincu, la un post de radio.

El a adaugat ca desi in linii mari pare ca obiectivele guvernarii au fost atinse de cabinetul lui Mihai Tudose, totusi anumite probleme au ramas fara raspuns.

„Dincolo de faptul ca am avut cifre importante, eu cred ca sunt si alte lucruri care trebuie facute in viitor: problema Centenarului a ramas destul de in aer si este o cerere sociala importanta, de asemenea, sunt chestiuni legate de descentralizare, de reforma statului, care nu au fost facute in acest an, cu toate ca la prima vedere vedem ca programul de guvernare a fost realizat pentru ca avem cifre macroeconomice bune. Cred ca este loc de mai mult dinamism in acest regim al planificarii si aici se vor schimba probabil oameni, dar probabil vor fi tot din interior”, a mai spus Vasile Dincu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: