PSD finanteaza atacuri pe Facebook impotriva lui Victor Ponta: „Pro Romania, partidul CIE/SIE”

politica

Desi PSD si Pro Romania au incheiat mai multe aliante electorale in plan local, pentru alegerile din 27 septembrie, liderii PSD finanteaza atacuri pe retelele de socializare la adresa lui Victor Ponta, liderul Pro Romania.

Readlog, o pagina de Facebook folosita de serviciul de propaganda al PSD pentru a distribui, contra cost, articole favorabile PSD, a platit si pentru propagarea pe Facebook a unui articol in care Ponta este acuzat de relatii cu serviciile secrete.

„Pro Romania, partidul CIE/SIE: afinitatea lui Victor Ponta pentru serviciul secret al Armatei”, este titlul articolului, publicat de Newsweek Romania, care este sponsorizat de PSD pe Facebook.

Citeste mai multe despre legaturile dintre Readlog si PSD: Propaganda neagra. PSD reia moda conturilor fantoma de Facebook din epoca Dragnea. Cum se manipuleaza pe Facebook

Iata ce se afirma in articolul Newsweek Romania despre Victor Ponta pe care PSD vrea sa il citeascca cat mai multi oameni.

Povestea lui Victor Ponta incepe in zilele tulburi ale Revolutiei din decembrie ’89. Un detaliu semnificativ al acesteia a fost dezvaluit in 2008, cu putin timp inainte sa moara, de generalul maior Stefan Kostyal – fost ilegalist comunist, absolvent al Academiei Superioare Militare din Moscova, banuit a fi fost agent GRU, serviciul militar de spionaj rusesc.

Concret, in cadrul unui interviu acordat scriitorului si jurnalistului Toma Roman Jr. (interviu publicat in volumul „Ceausescu vazut de aproape”, Editura Curtea Veche, 2008), Stefan Kostyal a sustinut ca, in seara de 22 decembrie, dupa ce-l arestase pe Ilie Ceausescu si dupa ce a plecat de la Scoala de ofiteri din Baneasa, unde il arestase pe Nicolae Andruta Ceausescu, a luat cu masina doi tineri si s-au deplasat spre Comandamentul Apararii Antiaeriene a Teritoriului (CAAT). Potrivit lui Stefan Kostyal, unul dintre cei doi tineri era chiar Victor Ponta, viitor PSD-ist de seama si premier al Romaniei.

Marturia lui Kostyal: „L-am arestat tot eu si pe Nicolae Andruta Ceausescu, la Baneasa, dupa care m-am dus sa coordonez Comandamentul Apararii Antiaeriane a Teritoriului. Sa va zic ceva interesant. Luasem cu mine-n masina spre CAAT si doi foarte tineri revolutionari. Unul dintre ei era Victor Ponta.”

In vara lui 2014, cu cateva luni inainte de a fi acuzat de Traian Basescu ca a fost ofiter acoperit al SIE, si inainte de alegerile prezidentiale pierdute in fata lui Klaus Iohannis, s-a petrecut un episod care poate fi un argument al unei relatii apropiate a lui Victor Ponta cu serviciul secret al Armatei.

In acea vreme, Ponta agrease ca, daca va castiga alegerile, il va propune premier pe George Maior, la acea vreme director al SRI, si pe Gabriel Oprea in locul lui Maior in fruntea acestui serviciu secret.

Oprea era intr-o relatie mai mult decat apropiata cu generalul Marian Hapau, sef al DGIA si atunci si in prezent. Implicarea sefului serviciului secret al Armatei in politica era de notorietate, el fiind acuzat ca a servit intereselor lui Gabriel Oprea in crearea UNPR si aducerea in partid a unor politicieni cu notorietate.

Asa se face ca, in aprilie 2014, dupa scandalul in care a fost implicat baronul PSD de Mehedinti Adrian Duicu, premierul a decis sa-si mute biroul din Palatul Victoria la MApN pe perioada campaniei electorale.

Anuntul a venit dupa ce presa vremii au aparut informatii din dosarul presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, conform carora acesta ar fi negociat numiri in functii chiar din biroul premierului. In acest dosar, Duicu a fost condamnat definitiv la 1 an si sase luni de inchisoare cu suspendare si a fost recuperat politic de Victor Ponta. In momentul de fata, Adrian Duicu conduce filiala Mehedinti a Pro Romania.

In 2014, Victor Ponta a oferit un motiv halucinant pentru decizia mutarii: vrea sa evite „inscenarile” eventuale venite din partea presedintelui Traian Basescu, dar si „inscenarile de presa”.

Mai mult despre:

Comentarii: