PSD fuge declarativ de AUR ca de ciuma: „Nu avem niciun proiect politic cu AUR”. Socialistii europeni, informati despre alianta PSD cu „fascistii”

politica

PSD nu are niciun proiect politic cu AUR, a afirmat, joi, purtatorul de cuvant al social-democratilor, Radu Oprea, care a sustinut ca Alexandru Muraru ar trebui „sa isi vada de treaba lui” si sa nu mai trimita scrisori politice cu antetul Guvernului.

„Nu avem niciun proiect politic cu AUR. Din punctul meu de vedere, domnul Muraru ar trebui sa isi vada de treaba lui si sa nu mai trimita scrisori politice cu antetul Guvernului. Daca ar fi intr-adevar curios, ar studia cum voteaza reprezentantii AUR in comisiile parlamentare, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, si in plen si ar constata, probabil, cu surprindere pentru domnia sa, ca, de cele mai multe ori sau de foarte multe ori, voteaza cu Puterea. Mai ales in comisii. Asa ca nu acesta este un subiect”, a declarat Oprea, pentru Agerpres.

El a adaugat ca PSD va negocia cu toate fortele politice din Parlament pentru a obtine sustinerea pentru motiunea de cenzura pe care urmeaza sa o initieze.

„Daca se gandeste la motiunea de cenzura care va fi prezentata, este absolut normal, daca vrei sa darami un Guvern, sa negociezi cu toate fortele politice. Vom negocia cu cei care sunt reprezentanti parlamentari ai Puterii, cu minoritatile, cu absolut toate fortele din Parlament. Daca parlamentarii AUR considera ca motiunea este buna si voteaza pentru motiune este dreptul lor, este dreptul fiecarui parlamentar care are constiinta lucrurilor rele care se intampla astazi in Romania, mai ales pentru cetateni. Ne uitam la scumpiri, ne uitam la toate propunerile de noi ‘reforme’, din punctul meu de vedere sunt anti-reforme, care vor afecta in mod dramatic viata romanilor. Cred ca oricare astfel de parlamentar cu constiinta si care merge si discuta direct cu cei care l-au ales va vota acea motiune de cenzura”, a sustinut Radu Oprea.

Deputatul Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului si Xenofobiei, a anuntat joi ca a solicitat oficial „interventia urgenta” a conducerii socialistilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD si AUR.

Potrivit unui comunicat al deputatului, in Romania a luat nastere „o alianta contra naturii: socialistii romani sunt aliati cu fascistii pentru a da jos Guvernul”.

„Este pentru prima data, de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, cand PSD ar pregati si vota o motiune de cenzura alaturi de un partid extremist, de factura neo-fascista. Practic, prin aceasta actiune politica, formatiunea social-democrata s-ar intoarce in urma cu 30 de ani, cand colabora deschis cu formatiuni extremiste, antisemite, fasciste.

In lumina acestor evenimente de pe scena politica si din Parlamentul Romaniei, unde in mod dubios se contureaza o Opozitie toxica, am transmis o scrisoare liderului Partidului Socialistilor Europeni, Sergei Stanishev, presedintelui Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe Garcia, precum si tuturor eurodeputatilor membri S&D, aducandu-le in atentie procesul de formare a unei intelegeri intre PSD si AUR, in forul suprem al democratiei de la Bucuresti”, a precizat Muraru.

El a adaugat ca, practic, PSD si AUR sunt singurele partide din Opozitie, iar o eventuala motiune le uneste intr-un proiect politic fara echivoc.

Mai mult despre: ,

Comentarii: