PSD, gata sa incalce Constitutia pentru a-si impune legea privind „defaimarea Romaniei”. Ce pedepse vor fi prevazute pentru o asemenea „infractiune”

politica

Deputatul PSD Adrian Solomon este de acord cu adoptarea unei legi privins pedepsirea celor care „isi defaimeaza tara”.  El propune ca sanctiunile sa mearga pana la retragerea cetateniei, insa o astfel de prevedere reprezinta o incalcare a Constitutiei.

„Depide de gravitatea lor, lucrurile pot merge pana la retragerea cetateniei. Se vorbeste si in Constitutie despre lucrul acesta. Nu este o lege care sa puna in aplicare prevederile constitutionale, dar cred ca un cetatean de buna credinta nu poate sa defaimeze tara”, a declarat Adrian Solomon.

Intrebat ce reprezinta daca un cetatean vorbeste la Bruxelles despre ce se intampla in tara, Solomon a raspuns: „Daca un cetatean transmite la Bruxelles fake news-uri este defaimare”.

Constitutia Romaniei prevede insa, la art. 5, al. (2),  ca ”Cetatenia romana nu poate fi retrasa aceluia care a dobandit-o prin nastere”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, ca este nevoie de o lege impotriva celor care defaimeaza Romania, ”gen Monica Macovei si alti europarlamentari care mint despre propria tara”, astfel incat ”statul roman sa corecteze aceste lucruri”.

”Am vorbit cu mai multi colegi si am convenit sa lucram la o lege, nu stiu daca e nevoie de o legislatie, la o lege care sa reglementeze sau sa dea posibilitatea statului roman sa sanctioneze aceste lucruri, pentru ca acesti oameni – gen Monica Macovei si alti europarlamentari care mint despre propria tara, care defaimeaza propria tara, aduc foarte multe deservicii si noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect si nu castigam absolut nimic”, a declarat Liviu Dragnea la Romania TV.

El a mai spus ca trebuie facuta o lege care sa dea dreptul statului roman ”sa corecteze aceste lucruri”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: