PSD i-a pregatit o ambuscada lui Klaus Iohannis in Parlament. Presedintele se va confrunta cu o situatie fara precedent

politica

Klaus Iohannis urmeaza sa sustina un discurs in Parlament, marti, de la ora 12.00. Liderii PSD i-au pregatit o ambuscada presedintelui.

Balcoanele din sala in care presedintele isi va sustine discursul sunt pline pana la refuz de membri si simpatizanti ai PSD, adusi in Parlament de liderii partidului. „Astazi vom afla din nou adevarul despre PSD. In declaratii spun ca vor liniste, ca sunt oamenii dialogului si pentru colaborare. Din nefericire, realitatea ii contrazice si incita la ura, la nerespectarea institutiilor statului, practic instiga la o manifestare impotriva presedintelui si impotriva unei decente in Parlamentul Romaniei. Au adus oameni la balcoane care sa genereze conflict si conflictul a fost dintotdeauna arma preferata a PSD. PSD ramane un partid generator de conflict care doar mimeaza atasamentul fata de valorile democratice, fata de lege, fata de Constitutie. In realitate, PSD-ului nu-i pasa de nimic, nici de lege, nici de Constitutie, nici de interesul public”, a acuzat presedintele PNL, Raluca Turcan.

Liderii coalitiei guvernamentale i-au cerut presedintelui ca mesajul sa contina si un apel la calm, in contextul amplelor proteste in mai multe orase ale tarii.

Iohannis a trimis, vineri, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului prin care le-a adus la cunostinta intentia sa. „Doresc sa adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificarile aduse de catre Guvern legislatiei penale, precum si la evenimentele generate de acestea. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00. Va rog sa primiti asigurarea intregii mele consideratii”, se arata in scrisoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: