politica

PSD iar e pe invers: „Interzicerea participarii persoanelor nevaccinate la evenimente este neconstitutionala si anti-europeana”

PSD sustine ca decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) aplicabila de la 1 iunie contine prevederi „discriminatorii” si cere eliminarea lor imediata, afirmand ca interzicerea participarii persoanelor nevaccinate anti-COVID la anumite evenimente, chiar daca acestea au fost testate negativ pentru SARS-CoV-2 sau au fost imunizate prin boala, reprezinta o abordare „neconstitutionala” si „anti-europeana”.

„PSD someaza Guvernul sa revizuiasca imediat decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta care contine numeroase elemente de discriminare a unor largi categorii de cetateni, contrar principiilor adoptate la nivelul Uniunii Europene.

Atata timp cat in Romania nu exista nicio lege adoptata de Parlament care sa prevada obligativitatea vaccinarii anti-COVID-19, orice discriminare pe acest criteriu este ilegala si neconstitutionala.

Interzicerea participarii persoanelor nevaccinate la evenimente cu un numar mai mare de persoane decat cel precizat in decizia CNSU, chiar daca acestea au fost testate negativ sau au fost imunizate prin boala, este o abordare neconstitutionala si anti-europeana”, se arata intr-un comunicat de presa al PSD, remis vineri.

Potrivit social-democratilor, in „toate” abordarile adoptate la nivelul Uniunii Europene se asigura „un tratament egal” pentru persoanele care indeplinesc cel putin unul dintre cele trei criterii: vaccinare, test negativ, imunizare prin boala.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

3 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

3 ore ago

Raport ONU: Jumatate din pasunile lumii s-au degradat din cauza utilizarii excesive si a schimbarilor climatice

Jumatate din pasunile naturale ale lumii au fost degradate de supraexploatare si de schimbarile climatice,…

3 ore ago

Rusia condamna un alt expert in tehnologie hipersonica la 14 ani de inchisoare pentru tradare

Fizicianul rus Anatoli Maslov a fost condamnat, marti, la 14 ani de inchisoare intr-o colonie…

3 ore ago

Judecatoarea lui Vlad Pascu a fost recuzata, procesul se reia de la zero. Judecatoarea s-a transferat la Constanta

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

O oră ago