PSD iar mareste pensiile cu 40%. Ciolacu: „Daca trece motiunea de cenzura si PSD face guvernul, categoric o sa se faca o rectificare bugetara”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunta ca, daca PSD va reveni la guvernare in urma motiunii de cenzura, va pune in aplicare legea care prevede majorarea cu 40 de procente a punctului de pensie. Intrebat cum va gasi PSD resursa bugetara pentru aceasta majorare, Ciolacu a explicat ca acest lucru se va face prin „schimbarea prioritatilor bugetare”.

Intrebat marti seara, la Romania Tv, daca un guvern PSD va acorda majorarea de 40% a punctului de pensie, in situatia in care motiunea de cenzura anuntata pentru aceasta sesiune parlamentara va trece, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a raspuns: „Categoric”.

„Categoric. O sa se faca o rectificare bugetara, o sa avem alte prioritati”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat de news.ro.

Acesta a detaliat modul in care PSD, daca s-ar afla la guvernare, ar putea asigura resursa bugetara pentru majorarea pensiilor.

„Schimbam prioritatile bugetare. Poti sa creezi venituri printr-o colectare coerenta si mult mai…a scazut colectarea pe timpul lor, fata de PSD, cu zeci de miliarde. Ce se intampla? Avem in ce priveste angajatorul fata de angajat, stopajul la sursa, au acolo o diferenta de aproape 50-70%. Asta se numeste ineficienta a unui Guvern”, a explicat Ciolacu.

Mai mult despre:

Comentarii: