PSD ii da teapa consultantului lui Dancila, nu mai vrea sa-l plateasca. Cine i-a scris foile lui Dancila

politica

Conducerea PSD refuza sa-si achite datoriile catre firma consultantul politic Anton Pisaroglu, care a consiliat-o pe Viorica Dancila in perioada in care aceasta a condus PSD si a fost prezidentiabil.

Intr-o declaratie acordata pentru Europa Libera, Anton Pisaroglu a transmis actualei conduceri a PSD ca este „cinic sa spui ca sustii companiile romanesti, iar tu sa nu iti platesti datoriile catre ele”. Surse din PSD sustin ca Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/luna, insa consultantul afirma ca pretul nu ar fi real, dar refuza sa spuna care este suma datorata de PSD.

Anton Pisaroglu este un fost rugbyist, care a fost partenerul controversatului om de afaceri Frank Timis si a avut legaturi cu Elliot Brody, cel care l-a invitat pe Liviu Dragnea la instalarea lui Donald Trump ca presedinte. Toate evenimentele pesedistilor de dupa arestarea lui Dragnea au fost organizate de firmele lui Pisaroglu, inclusiv lansarea Vioricai Dancila in competitia prezidentiala.

„Cand am semnat contractul cu PSD, doamnei Dancila i s-au adus la cunostinta serviciile, dar datele contractuale au fost discutate cu secretarul general, Mihai Fifor. Doamna Dancila nu a avut legatura cu datele contractului”, a precizat Anton Pisaroglu pentru Europa Libera.

„In urma finalizarii campaniei, in mod cu totul neasteptat si absolut nejustificat, conducerea actuala a PSD si-a manifestat dezacordul referitor la plata ultimei transe. Ca urmare a exprimarii acestui dezacord, am incercat, in nenumarate randuri, pe parcursul ultimelor patru luni sa ajungem la o intelegere amiabila cu reprezentantii PSD privind incasarea diferentei, inclusiv prin propunerea esalonarii obligatiei de plata. Toate demersurile in sensul solutionarii situatiei pe cale amiabila s-au lovit de refuzul expres al conducerii PSD”, a aratat Anton Pisaroglu.

Consultantul politic sustine ca actuala conducere a refuzat sa efectueze plata, desi materiale produse de firma sa au fost acceptate si utilizate in timpul campaniei electorale.

„Exista si in prezent elemente de branding si identitate pe care partidul continua sa le foloseasca, desi ele nu au fost achitate”, a adaugat fostul consultant al Vioricai Dancila.

„Tot proiectul s-a derulat conform cerintelor si cu avizul reprezentantilor partidului, cu care am lucrat indeaproape si cu care am avut sedinte de lucru zilnice – sef de campanie, secretar general, responsabil comunicare. Am asigurat un pachet de servicii 360, care e sustinut si documentat serios si cu care, daca va fi nevoie, vom merge in instanta. Alegem sa nu ingrosam randurile celor care au avut de suferit din cauza neseriozitatii PSD”, este mesajul transmis de Pisaroglu.

„Entitatile care au lucrat in acest proiect sunt IMM-uri care, desi si-au asumat un risc reputational de lucru cu PSD la acea vreme, stau neplatite de luni de zile, unele inclusiv cu activitatea blocata si datorii catre propriii furnizori. Acele IMM-uri pe care PSD spune acum ca le sustine. E cinic sa spui ca sustii companiile romanesti, iar tu sa nu iti platesti datoriile catre ei, pe servicii prestate, strategie si livrabile care ti-au adus intrarea in turul al doilea”, a declarat Pisaroglu.

Candidatul PSD a pierdut alegerile prezidentiale in turul al doilea in fata actualului presedinte Klaus Iohannis. Viorica Dancila a obtinut aproape 34% din voturi, in timp ce Klaus Iohannis a castigat detasat, cu peste 66%.

„Sa nu uitam totusi ca la momentul in care am initiat aceasta colaborare cu partidul, se aflau intr-un picaj radical in sondaje, ajungand la 17% si cu grave probleme de imagine dupa esecul de la europarlamentare si arestarea liderului de partid. O perioada in care toti analistii si sociologii nu mai dadeau vreo sansa PSD pentru intrarea in turul al doilea. O perioada in care candidatul PSD, fiind si prim-ministru, a traversat un numar de situatii de criza – Caracal, 10 august, iesirea de la guvernare a ALDE, care au impus strategii ample, consultanti seniori 24 din 24 ore, sapte zile din sapte, speechwriteri, specialisti in PR si comunicare de criza”, a mai spus Anton Pisaroglu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: