politica

PSD ii jigneste pe romanii cinstiti: E inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva sa sustina proteste ilegale ale magistratilor

Sectia speciala de anchetare a magistratilor nu este un instrument politic, declara la RFI senatorul PSD Liviu Pop. El crede ca magistratii care protesteaza fata de OUG 7 se tem ca la un moment dat vor raspunde pentru abuzurile savarsite si pentru incalcarea legii. In opinia sa, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate sa sustina proteste ilegale ale procurorilor si judecatorilor fata de aceasta ordonanta.

„Nu putem discuta de abrogarea OUG 7, chiar daca circula foarte multe fake-news-uri. Eu nu inteleg de ce actorii ies sa ceara abrogarea unui articol inexistent si de ce n-au iesit sa protesteze fata de articolele din protocoalele cu SRI-ul, articole declarate neconstitutionale, articole in care se vorbeste explicit de subordonarea procurorilor fata de ofiterii SRI si de implicarea ofiterilor SRI in instrumentele dosarelor penale.

Ii intreb pe actori de ce n-au iesit atunci in strada.(…) In OUG 7 nu exista nici un articol care sa puna justitia in subordinea politicienilor. (…) Din punctul meu de vedere, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate sa sustina proteste ilegale ale procurorilor si judecatorilor impotriva OUG 7”, a afirmat Pop, citat de News.ro.

Intrebat ce inseamna protest ilegal, el a replicat: „Conform legii, stiu si procurorii si judecatorii care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa faci protest in Romania, ca e miting, ca e pichetare, ca este mars, ca este orice alta forma de protest. Avem o lege si cred ca exemplul acesta de rea practica pe care Iohannis l-a inceput atunci cand a iesit in strada la un protest ilegal trebuie sa inceteze in Romania, pentru ca suntem un stat de drept, suntem o tara europeana si cred ca inainte de toate trebuie sa respectam legea”.

In ceea ce priveste dreptul la libera exprimare, Liviu Pop considera ca „e absolut normal sa ai drept la libera exprimare, dar fara sa incalci legea sau sa ataci dreptul altuia de a se exprima”.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

O oră ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

O oră ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

3 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

5 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

5 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

3 ore ago