PSD il ia in brate pe Tudor Gheorghe: „Simbol al culturii nationale, trebuie protejat de atacurile grobiane”

politica

PSD Dambovita a adresat o scrisoare deschisa tuturor primarilor din judet prin care le propune sa acorde titlul de cetatean de onoare lui Tudor Gheorghe „in semn de apreciere pentru contributia exceptionala avuta la promovarea culturii si a patrimoniului cultural romanesc”.

„Zilele trecute am asistat cu totii la un atac grobian comis de pseudo-politicieni PNL impotriva unui simbol al culturii nationale, domnul Tudor Gheorghe. M-am consultat cu presedintele partidului, domnul deputat Corneliu Stefan, si impreuna vom adresa o scrisoare deschisa tuturor primarilor de orase si comune din Dambovita pe care-i vom invita sa analizeze oportunitatea acordarii titlului de cetatean de onoare domnului Tudor Gheorghe, in semn de apreciere si protejare a valorilor culturale de patrimoniu”, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PSD Dambovita, Radu Popa, citat de Agerpres.

In scrisoarea deschisa se arata ca decizia acordarii titlului de cetatean de onoare se justifica prin contributia deosebita a lui Tudor Gheorghe la punerea in valoare a patrimoniului cultural national, prin valorificarea si prin promovarea muzicii culte, dar si pentru daruirea si profesionalismul de care a dat dovada, timp de decenii, in dezvoltarea artelor.

„Pe fondul aparitiei in spatiul public a unor atacuri lansate de pseudo-politicieni liberali la adresa unui simbol cu valoare de patrimoniu al culturii nationale, luand in calcul nevoia de promovare si de protejare a valorilor patrimoniului cultural material dar mai ales imaterial, avand in vedere aparitia in spatiul public a unor elemente de natura sa deformeze perceptia publica despre valorile culturale traditionale, in semn de apreciere pentru contributia exceptionala avuta, de-a lungul intregii sale activitati, desfasurata pe mai multe decenii, la promovarea culturii si a patrimoniului cultural romanesc atat in tara cat si in strainatate, ca o dovada a respectului pentru maiestria artistica si pentru talentul, daruirea si profesionalismul prin care a contribuit la imbogatirea culturii nationale si a spiritualitatii romanesti, va propunem, stimate dle. Primar, sa analizati oportunitatea acordarii titlului de ‘Cetatean de onoare’ al localitatii, dlui. Tudor Gheorghe”, se mai afirma in scrisoarea deschisa a PSD Dambovita.

Tudor Gheorghe a fost criticat in termeni duri in ultimele zile de Daniel Funeriu, Andrei Caramitru si Vladimir Tismaneanu, in urma unui spectacol intitulat „Degeaba 30”, in care artistul ar fi transmis mai multe mesaje critice la adresa UE. Spectacolul a fost difuzat de TVR pe 26 ianuarie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: