PSD il sustine oficial pe Ciordache la sefia Consiliului Legislativ. Reactie dura a PNL. Liberalii il sustin pe Zegrean

politica

Deputatul PSD Florin Iordache, fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean si secretarul general al Consiliului Legislativ, Ionut Duli Mazalu, si-au depus candidaturile pentru functia de presedinte al Consiliului Legislativ.

PNL a anuntat, marti, ca il sustine pe Augustin Zegrean.

‚ÄĚPropunerea grupurilor parlamentare ale PNL, din Camera Deputatilor si Senat, pentru sefia Consiliului Legislativ este fostul presedinte a CCR, Augustin Zegrean!

O alta candidatura pentru sefia Consiliului Legislativ este cea a lui Florin Iordache, autorul OUG 13, pentru salvarea coruptilor, in frunte cu Liviu Dragnea. Ordonanta 13 a scos romanii in strada in ianuarie 2017 si a determinat inlocuirea acestuia din fruntea Ministerului Justitiei. In Parlament, Florin Iordache a continuat asaltul asupra legilor justitiei. Este un nou semn ca PSD ii sprijina, in continuare, pentru a ocupa functii cheie in stat, pe politicienii care au atacat justitia.

Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizeaza proiectele de acte normative in vederea sistematizarii, unificarii si coordonarii intregii legislatii. El tine evidenta oficiala a legislatiei Romaniei.

Functia de presedinte al Consiliului Legislativ este pe viata. Sefii de aici, numiti prin votul senatorilor si deputatilor, nu au o limita de mandat si nu exista nici o procedura prin care sa poata fi revocati”, a anuntat deputatul PNL Florin Roman.

De asemenea, pentru functia de presedinte al Sectiei de evidenta oficiala a legislatiei si documentare din cadrul Consiliului Legislativ si-au depus candidaturile senatorul USR George Edward Dirca, fostul presedinte al CCR Augustin Zegrean si Andrei Ciochiu.

Plenul Parlamentului se reuneste marti, la ora 16,00, pentru numirile in cele doua functii.

Functia de presedinte al Consiliului Legislativ a ramas vacanta dupa demisia lui Serban Iliescu. De asemenea, si functia de presedinte al Sectiei de evidenta oficiala a legislatiei si documentare din cadrul Consiliului Legislativ a devenit vacanta dupa demisia lui Gheorghe Popescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: